Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11518

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Χρήμα στα μονοπώλια, κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης στο λαό

ΣΕΛ.  7

ΚΑΤΩ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ αλληλεγγύη κόντρα στις κατασχέσεις

ΚΚΕ: Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Οποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας.

Η κυβέρνηση εξαπατά το λαό βαφτίζοντας «νέο φόρο» το χαράτσι για τα ακίνητα που πληρωνόταν μέσω ΔΕΗ, προκειμένου να συνεχίσει να γδέρνει τα λαϊκά νοικοκυριά και να εισπράξει το ίδιο ποσό που είχε προϋπολογιστεί, ενώ ήδη κλιμακώνει τον εκβιασμό με τις κατασχέσεις. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχομεσαίοι αγρότες να συσπειρωθούν τώρα και να δράσουν ενιαία για να καταργηθούν το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με τούτη ή την άλλη μορφή εντός της ΕΕ και με άθικτα τα μονοπώλια. Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα ο λαός να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να παλέψει για το δίκιο και τα δικαιώματά του.


ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΤΕΣ ΣΤΟ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»
Ολοι οι ασθενείς να νοσηλεύονται χωρίς όρους

Να νοσηλεύονται στο «Αιγινήτειο» όλοι οι χρονίως πάσχοντες, όλοι οι ασθενείς - είτε είναι ανασφάλιστοι είτε έχουν βιβλιάριο Πρόνοιας - και να τους χορηγείται δωρεάν η απαραίτητη θεραπεία, απαίτησαν χτες με κινητοποίηση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο.


ΣΕΛ.  32

Απάντηση με αντεπίθεση

«Ολες οι προσπάθειες έχουν πια εστιαστεί στο ένα και μόνο μέτωπο που υπάρχει γι' αυτήν την κυβέρνηση, το μέτωπο της ανάπτυξης», είπε χτες ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο για το ΕΣΠΑ και προσδιόρισε τις πολιτικές για την «ανάπτυξη ως εξής: «Εξυγίανση των δημοσιονομικών, για να μηδενίσουμε φέτος το πρωτογενές έλλειμμα. Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ανοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, ανακεφαλαίωση του τραπεζικού μας συστήματος, δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον τόπο». Ολα όσα χρειάζονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την αναπαραγωγή ολοένα και πιο διευρυνόμενης κερδοφορίας, που σημαίνει περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, συντάξεις και μισθούς, παραπέρα ευελιξία στην εργασία, παραπέρα ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση της Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας, άγρια λιτότητα διαρκείας, σάρωμα όλων όσα απέμειναν από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άνοδο της ανεργίας, απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση για την πλειοψηφία του λαού. Αλλά και αποκρατικοποιήσεις για να επενδύσουν οι καπιταλιστές.

Απάντηση σ' αυτόν τον ανελέητο ταξικό αντιλαϊκό πόλεμο μόνο η οργανωμένη ενιαία αντεπίθεση εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, μπορεί να δώσει, δένοντας τον αγώνα για να μπουν εμπόδια με την προοπτική της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων με εργατική, λαϊκή εξουσία.



ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Μαλλιά - κουβάρια για να κρυφτεί η ουσία

ΣΕΛ.  6
1η ΜΑΗ
Νέες αποφάσεις για την Απεργία

ΣΕΛ.  13
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Προεδρείο κατά παραγγελία των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  13
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις εκλογές

ΣΕΛ.  16
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για το μελιταίο πυρετό

ΣΕΛ.  18
ΟΒΣΑ
Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συντονισμού Δράσης

Ενα δυνατό και σίγουρο «χέρι» βοήθειας σε κάθε συνάδελφό τους, που το έχει ανάγκη μέσα στην κρίση, απλώνουν οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών της Αθήνας, που με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) προχώρησαν στη συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης και Συντονισμού Δράσης.


ΣΕΛ.  19
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Κινητοποιήσεις αύριο Σάββατο

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ