Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξανά για λογαριασμό των επενδυτών

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο του ως συνηγόρου των καπιταλιστών που καραδοκούν να βάλουν στο χέρι νέα κέρδη επενδύοντας στην Ελλάδα, αφού ισοπεδώθηκαν μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι με χτεσινή του ανακοίνωση επαναλαμβάνει τα όσα είπε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας την περασμένη Τρίτη και καταγγέλλει τους Σαμαρά - Βενιζέλο πως «ούτε λέξη για τις επενδύσεις δεν βρήκαν να πουν στη Βουλή»!

Επαναφέρει μάλιστα το ερώτημα «γιατί, όμως, δεν πήρε άδεια η γερμανική εταιρεία;» για λογαριασμό της οποίας ο Αλ. Τσίπρας κατακεραύνωσε την κυβέρνηση. Και επιμένει: «Κρατούν ανεκτέλεστες τις άδειες παραγωγής, παρατείνοντας συνεχώς την ισχύ τους, μέχρι να αποφασίσει ο συγκεκριμένος επενδυτής πότε θα τις υλοποιήσει και με ποιο τρόπο. Την ίδια ώρα, αφήνουν εκτός επενδύσεων δεκάδες εκατομμύρια ξένων επενδυτών» και «οι όποιοι επενδυτές πρέπει να συμμορφώνονται με την εγχώρια διαπλοκή και τους κανόνες που έχουν επιβάλει. Εως τότε οι προτάσεις τους απορρίπτονται ή παραμένουν κλεισμένες σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι»...

Δεν υπερασπίζεται βέβαια απλά και μόνο τους καπιταλιστές. Υπερασπίζεται εμμέσως κάποιους, ανύπαρκτους στην πραγματικότητα, «ηθικούς» καπιταλιστές που τάχα αρνούνται να υπακούσουν τους κανόνες της διαπλοκής. Για να ισχυριστεί ότι ο ίδιος θα διαχειριστεί τον «ηθικό» καπιταλισμό και θα πατάξει τον «ανήθικο»... Πρόκειται για φαιδρότητες που δεν αντέχουν σε κανένα σοβαρό σχολιασμό. Η αδυναμία των διαχειριστών της αστικής εξουσίας να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας, εκεί οδηγεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σιγουράκια(21/9/2021)
Πόση απόσταση χωρίζει τα «Ζάππεια» από τη «Θεσσαλονίκη»;(19/10/2014)
Ανακάλυψε τη φτώχεια στην Ιρλανδία όχι όμως την αιτία της(11/3/2014)
Αξιοποίηση προς όφελος του λαού(8/12/2012)
Είναι «ανατροπή» αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ;(9/11/2012)
Μοιράζει διεθνώς εγγυήσεις και διαπιστευτήρια(30/5/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org