Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» – ΒΟΛΟΣ
Οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις συναντούν αντιδράσεις

Να προετοιμαστούν για να αποκρούσουν νέα κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας καλούνται οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», και στο Βόλο. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν έντονες φήμες για νέα μείωση μισθών που επιδιώκει η εργοδοσία, μετά τη μείωση που είχε συμφωνηθεί να διαρκέσει τέσσερις μήνες, κανονικά μέχρι σήμερα. Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις επιβεβαίωσε και η ενημέρωση που έκανε στους εργάτες η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, προχτές, στο Εργατικό Κέντρο όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η ετήσια απολογιστική συνέλευση του σωματείου. Η συνέλευση τελικά δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι συνδικαλιστές μετέφεραν στους χαλυβουργούς ότι (σε συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα) η εργοδοσία εξέφρασε... την ανησυχία της για το αυξημένο κόστος, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την πτώση της παραγωγής και ελπίζει στη βοήθεια της κυβέρνησης. Μας κοροϊδεύουν; Εμείς δουλεύουμε 10ωρα, δεν κάνουμε ρεπό, κάθε φορά φορτώνονται καράβια, αντέδρασαν οι εργάτες! Αλλωστε, εδώ και πολλούς μήνες η σκληρή εντατικοποίηση αποτελεί καθεστώς στο εργοστάσιο.

Την αντίδραση των εργαζομένων προκάλεσε όμως και η στάση του επιχειρησιακού σωματείου, που θεώρησε σκόπιμο να τονίσει ότι οι γενικές συνελεύσεις πρέπει να γίνονται μόνο μέσα στο εργοστάσιο... Σε ποιο εργοστάσιο να γίνονται, μαζί με τους προϊσταμένους; απάντησαν οι εργάτες. Η διαφωνία των εργαζομένων αποτυπώθηκε και σε ψηφοφορία που ακολούθησε για το χώρο διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων. Κανείς δε συμφώνησε με το να γίνονται αυτές μέσα στο εργοστάσιο. Ολοι στήριξαν ομόφωνα την πρόταση να γίνονται στο Εργατικό Κέντρο.

Θυμίζουμε ότι στη συνέλευση που είχε γίνει πριν μήνες στο εργοστάσιο, ένα σημαντικό μέρος των εργατών είχε απορρίψει την πρόταση του σωματείου να συμφωνήσουν με τις εργοδοτικές αξιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ