Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Χυδαίος αντικομμουνισμός από τους χρυσαυγίτες

Ενοχλημένοι από την αντίδραση του ΚΚΕ στα «μαθήματα εθνικής αφύπνισης» που διοργανώνουν, κατέφυγαν σε οχετό σε βάρος του Κόμματος

Σε αντικομμουνιστικό οχετό κατέφυγε χτες στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνοντας ότι το χτύπημα του εργατικού κινήματος και η συκοφάντηση του ΚΚΕ είναι ο κοινός στόχος που μοιράζεται με τα άλλα αστικά κόμματα. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές ενοχλήθηκαν με το σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα μαθήματα της «εθνικής αφύπνισης» και «διάπλασης των παίδων» που διοργανώνει το φασιστικό μόρφωμα για μικρά παιδιά, χύνοντας το δηλητήριο της ναζιστικής προπαγάνδας σε μαθητές και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες.

Το ΚΚΕ κάλεσε τους συλλόγους γονέων, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά το λαϊκό κίνημα «να αναλάβουν δράση για την απομόνωση της ναζιστικής συμμορίας. Να πρωτοστατήσουν, ώστε τα νέα παιδιά να μην πέσουν στα νύχια της πιο αποκρουστικής μορφής υπεράσπισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

Παραληρώντας χτες στη Βουλή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης, είπε επί λέξει: «Υπάρχει μια ενόχληση για την εκμάθηση της πραγματικής ιστορίας από τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής. Ξεχνάμε εύκολα, ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάζεψαν τα παιδάκια και έκαναν με κάλαντα - παρωδία, τον Λένιν και τα σφυροδρέπανα στον τοίχο γιορτές μέσα στον Περισσό. Δεν είναι κακό αυτό, άλλωστε μην ξεχνάμε και τους νέους πρωτοπόρους, τους πιονέρους.

Το ΚΚΕ εσωτερικού ξεχνάει τις πομπώδεις εορτές του Νικολάκη του Τσαουσέσκου -αυτός που έστελνε τα πακετάκια και το χαρτί στην "Αυγούλα" λέω- ο οποίος στα γενέθλιά του είχε επί δύο ώρες παιδάκια με τα κόκκινα μαντιλάκια και του τραγουδάγανε ύμνους. Ξεχάσατε εύκολα τον πατερούλη Στάλιν και τους πιονέρους». Ο ίδιος καυχήθηκε για τον εμφύλιο ότι «...εμείς δεν τον λέμε εμφύλιο πόλεμο, συμμοριτοπόλεμο τον λέμε».

Παίρνοντας τη σκυτάλη του αντικομμουνισμού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Παππάς, απαντώντας με κραυγές και ψέματα στην επισήμανση του Σπ. Χαλβατζή ότι το ναζιστικό αυτό κόμμα είναι, εκτός των άλλων, το μακρύ χέρι του συστήματος και των εφοπλιστών και λειτουργεί ως τάγμα εφόδου, αναπαρήγαγε όλον τον οχετό της αστικής προπαγάνδας για τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Χαρακτήρισε το ΚΚΕ «κόμμα - επιχείρηση» που έπαιρνε επί χρόνια σκληρό συνάλλαγμα από τη Μόσχα, «χρήματα που ακόμα ψάχνει ο εισαγγελέας της Μόσχας». Εκανε λόγο για «εκφραστές μιας αιματηρής ιδεολογίας» και εμφανίστηκε σαν υπερασπιστής των απολυμένων από τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Θα τους τσακίσει το μαζικό κίνημα

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, αφού κατήγγειλε τη ναζιστική προπαγάνδα, τη ρατσιστική φασιστική αντίληψη της Χρυσής Αυγής και τον αντικομμουνισμό της, τόνισε:

«Η προσπάθειά τους να σπείρουν το μίσος ενάντια σε Ελληνες και ξένους εργαζόμενους είναι καθημερινό φαινόμενο και επιβεβαιώνεται ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στην προσπάθεια να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, αφού φτιάχνει ακόμα και δουλεμπορικά ώστε οι επιχειρηματίες να εξασφαλίζουν φθηνούς και εξαθλιωμένους εργαζόμενους με ελάχιστη αμοιβή».

Ο ναζισμός, συνέχισε, ηττήθηκε από την πάλη των λαών με καθοριστική τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και της αντίστασης των λαών στην Ευρώπη. «Τα εγγόνια των ταγμάτων ασφαλείας δεν θα γίνουν αποδεκτοί από την εργατική τάξη και το λαό ό,τι και εάν κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ναζιστική αντίληψη και πρακτική, η δράση συμμοριών, απορρίπτεται από τους εργαζόμενους, που δε θα δεχθούν να δηλητηριάζεται η παιδική αγνότητα.

Τα «αετόπουλα», είπε, στην Εθνική Αντίσταση συνέβαλαν στην πάλη του αγωνιζόμενου λαού και συνέβαλαν και αυτά τα παιδιά στο τσάκισμα του ναζισμού, όπως οι πιονέροι σε άλλες χώρες. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι η δράση του ΚΚΕ στο μαζικό λαϊκό κίνημα θα έχει αποφασιστική συμβολή, ώστε όπως τσακίστηκε ο ναζισμός στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού, έτσι να τσακιστεί και η όποια ναζιστική δράση άρχισε να αναπτύσσεται από τη Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org