Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ντεκόρ στην αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας

Από σήμερα μέχρι την Κυριακή οι εργασίες

Το ψευδεπίγραφο σύνθημα της «ανανέωσης» του ΠΑΣΟΚ, συνοδευόμενο από ανοιχτό κάλεσμα στη ΔΗΜΑΡ και άλλες πολιτικές κινήσεις της σοσιαλδημοκρατίας για την «ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς», αναμένεται να επιστρατεύσει σήμερα ο Ε. Βενιζέλος, στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων που στενάζουν από τη βάρβαρη πολιτική που στηρίζει και προωθεί το ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση, ο πρόεδρος του θα επαναφέρει το κάλπικο σύνθημα της «αλλαγής».

Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να παρουσιάσει προπαγανδιστικά το συνέδριο σαν αφετηρία για την αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας, με ταυτόχρονη επαναβεβαίωση της στρατηγικής του για την στήριξη της συγκυβέρνησης και την εφαρμογή των ευρωενωσιακών πολιτικών υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, έχουμε δείξει ότι είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας, (...) υποχρεωθήκαμε να κάνουμε έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη χώρα εντός ευρώ, γιατί ο μοναδικός άλλος δρόμος είναι αυτός που λέει το ΚΚΕ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, με συνέντευξή της στο «Μέγκα», επιβεβαιώνοντας ακριβώς τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους δυο δρόμους ανάπτυξης που αντικειμενικά υπάρχουν για το λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται στη σημερινή του ομιλία να αναφερθεί σε «λάθη» του ΠΑΣΟΚ κατά την κυβερνητική του θητεία, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα. Ενα πρώτο δείγμα γραφής αυτής της επιχείρησης, έδωσε προχτές ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. «Με λάθη, παραλείψεις, αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης, το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να συγκρουστεί με τον εαυτό του και να τον ξεπεράσει στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Σας λέω ως ένα δείγμα των όσων θα πούμε στο Συνέδριο του Κινήματος, πως μπορούσαν να έχουν γίνει και διαφορετικά, αρκετά χρήσιμα πράγματα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, μετά την ομιλία Βενιζέλου στο συνέδριο, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των πολιτικών κομμάτων και εκλογή της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής. Την Κυριακή θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του νέου κεντρικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντες διεκδικούν ρόλο και λόγο στις διεργασίες(2014-07-05 00:00:00.0)
Ετοιμοι για διεργασίες και αντιλαϊκά μέτρα(2014-05-26 00:00:00.0)
Πρωτοστατεί στην αναβάπτιση της σοσιαλδημοκρατίας(2013-02-28 00:00:00.0)
Βασικός στόχος η αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας(2012-06-28 00:00:00.0)
Σε διαδικασία αναπαλαίωσης για να διατηρήσει ρόλο(2012-05-12 00:00:00.0)
Στο φόρτε η επιχείρηση κοροϊδίας του λαού(2012-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ