Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταδικάζει τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην απεργία και στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει: «Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της κλιμάκωσης της τρομοκρατίας και της καταστολής που ασκεί για να εφαρμόσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, όπως εκφράζεται με τις επιδρομές των ΜΑΤ, τις επιστρατεύσεις, την ποινικοποίηση των αγώνων και τις προβοκάτσιες, καλλιεργεί το έδαφος για την παραπέρα (και νομοθετική πλέον) συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία και τη νομιμοποίηση του "δικαιώματος στην απεργοσπασία".

Το βασικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι για να αποκρούσουν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, τη βάρβαρη πολιτική των κεφαλαιοκρατών που τους ισοπεδώνει και τους στερεί τα στοιχειώδη, είναι η απεργία, που κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες στα πεδία των ταξικών μαχών. Το απεργιακό δικαίωμα στην πράξη βρίσκεται υπό διωγμό με την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απολύσεις και την κήρυξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, με δικαστικές αποφάσεις "καρμπόν" και στο "άψε-σβήσε".

Κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν σήμερα να το εξουδετερώσουν πλήρως ώστε να παραδοθούν οι εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι στην αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους. Αυτό εννοεί και ο υπουργός Εργασίας όταν δηλώνει ότι έχουν περάσει 30 χρόνια που ισχύει ο σχετικός νόμος και οι εποχές και οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Επιδιώκουν να εξοπλίσουν ακόμη περισσότερο τους κεφαλαιοκράτες που υπηρετούν, προσφέροντάς τους το "δικαίωμα" στην ανταπεργία (λοκ άουτ), το οποίο άλλωστε προβλέπεται ήδη από το γνωστό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν τον αφοπλισμό τους. Χρειάζεται να υψώσουν ισχυρό τείχος αντίστασης για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος.

Κανένας εφησυχασμός από τις κυβερνητικές αναδιπλώσεις, μετά τις πρώτες αντιδράσεις. Το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την απεργία" πρέπει να ακουστεί δυνατά από όλους τους εργαζόμενους και ανθρώπους του μόχθου. Αντεπίθεση τώρα, με πρώτο σταθμό την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org