Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Οι θέσεις είναι σωστές όχι επειδή εμείς αποφασίζουμε ότι είναι σωστές. Είναι σωστές όταν καταφέρνουν να επιβεβαιωθούν στην πράξη και να ενώνουν το λαό, να μαζικοποιούν τις οργανώσεις του (Συλλόγους, Σωματεία κ.λπ.),και να μας φέρνουν πιο κοντά στο στρατηγικό σκοπό και στόχο μας, που είναι η προλεταριακή επανάσταση, η απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καπιταλιστικά δεσμά και η εγκαθίδρυση του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

Σήμερα το δεδομένο είναι ότι έχουμε μια αστική τάξη που σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους συμμάχους της μετατρέπει τη χώρα σε νέα αποικία και οδηγεί την εργατική τάξη σε άθλιες συνθήκες ζωής. Παρακολουθούμε καθημερινά τις επιθέσεις της κυβέρνησης στο λαό, μέτρα που παίρνουν και τα ψηφίζουν στη Βουλή μέσα σε λίγες μέρες, μέτρα που τσακίζουν την κοινωνία μας, μέτρα που δεν είναι αναγκαία, ούτε είναι μονόδρομος. Μέτρα που τα παίρνουν μαζί αυτοί που από το 1974 κυβερνούν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Οταν το ΚΚΕ έλεγε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος, μας έλεγαν ότι ακολουθούμε το δόγμα «Τι Πλαστήρας τι Παπάγος». Οι οπορτουνιστές του Συνασπισμού, δεν τους έβαζαν ποτέ στο ίδιο τσουβάλι. Στις εκλογές του Ιουνίου, όσοι καλοπροαίρετα πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε κάποια λύση, και πίστεψαν ότι μια αριστερή κυβέρνηση χωρίς να έρθει σε ρήξη με τα μονοπώλια και την πλουτοκρατία θα μπορέσει να δώσει διέξοδο στα προβλήματά του. Μετά τις απανωτές κωλοτούμπες της ηγεσίας του, άρχισαν να αντιλαμβάνονται, αργά και βασανιστικά την πραγματικότητα... Οτι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα ίδια, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Το ΚΚΕ έχει ιστορική υποχρέωση να δώσει και να κερδίσει σε ιδεολογικό επίπεδο, γιατί αν δε δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κόσμο, τότε θα στραφεί προς τους φασίστες, και τότε όλοι εμείς οι Κομουνιστές αλλά και όλος ο λαός θα είμαστε ηττημένοι. Το κόμμα πρέπει να εκλαϊκεύσει τις θέσεις του, να γίνουν όσο γίνεται πιο κατανοητές από τα μεσαία και κατώτερα στρώματα. Στα μέλη του και στις επιρροές του να γίνονται τακτικά ιδεολογικά μαθήματα, όπως π.χ. το κυρίαρχο ζήτημα περί αριστερής διακυβέρνησης στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, τις εξελίξεις στην ΕΕ, το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης κλπ... Πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος, απευθυνόμενα στον κόσμο, μιλούν γλώσσα δύσκολη, που την καταλαβαίνουν λίγοι, ενώ θέλουμε να μας καταλάβουν οι πολλοί. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τα έντυπα του κόμματος και της ΚΝΕ. Η ανάγνωσή τους είναι δύσκολη, δυσκολονόητη και κουραστική για πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου με αποτέλεσμα να μη διαβάζουν και να μην έχουν τη σωστή και κατάλληλη ενημέρωση που πρέπει να παίρνουν.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε και να αποδείξουμε στον κόσμο, ότι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, και η αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που την εκφράζουν, είναι η μόνη εναλλακτική λύση για τη χώρα μας.


Γιάννης Ν. Παληός
Χίος


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org