Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11480

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πικετοφορίες σε όλη την Αττική για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη

ΣΕΛ.  9

ΒΑΘΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ με κινδύνους για το λαό

ΚΚΕ: Για να υπάρξει διακρατική, αμοιβαία επωφελής συνεργασία για την ανάπτυξη ενεργειακών δικτύων και αγωγών προς όφελος του λαού, απαιτείται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σ' αυτό το πλαίσιο, ο Ενιαίος Αποκλειστικά Κρατικός Φορέας Ενέργειας μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ASSOCIATED PRESS

Τη διασφάλιση νέων κερδοφόρων πεδίων για τα μονοπώλια της Ενέργειας σηματοδοτεί η χτεσινή υπογραφή από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας, της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP. Η υπογραφή της διακρατικής αυτής συμφωνίας εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα ανταγωνιστικά σχέδια μεταφοράς φυσικού αερίου στην ΕΕ. Ταυτόχρονα, επιδρά και στον ανταγωνισμό ρωσικών ομίλων με την αζέρικη «Socar», η οποία έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ. Ο αγωγός δεν είναι έργο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά για την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  7

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πυκνώνουν τα μπλόκα της αντίστασης

Η κυβέρνηση, μέσα στο πλαίσιο της άρνησης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, κλιμακώνει την πολιτική του αυταρχισμού και της πυγμής εναντίον τους. Μονόδρομος δικός μας, απαντά η μικρομεσαία αγροτιά να πυκνώσουμε τα μπλόκα της αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.


ΣΕΛ.  18  -  19

ΚΚΕ
Η κρατική βία κατά των αγροτών να δυναμώσει τον αγώνα τους

Μπροστά στην επίμονη άρνησή της να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που παλεύουν για την επιβίωσή τους, η κυβέρνηση καταφεύγει στην ωμή βία, την καταστολή και το ψέμα. Επιτίθεται με ΜΑΤ και χημικά σε αγρότες, που πραγματοποιούν ακόμη και συμβολικές διαμαρτυρίες, κλείνει το δρόμο σε τρακτέρ που ενισχύουν τα μπλόκα, απαγορεύοντας και αυτό ακόμη το δικαίωμα της συνάθροισης, αρνείται να συναντήσει εκπροσώπους των αγροτών, βαφτίζει τους φόρους παροχές... Αυτές οι πρακτικές δε θα κάμψουν τους αγρότες. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσει και να πεισμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας τους. Ο συντονισμός των αγωνιζόμενων αγροτών, η συμπόρευσή τους με τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, που υποφέρουν από την ίδια πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλίων, είναι η δύναμη και η ελπίδα για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΖΑΝΗ
Απεργία στη EUROMEDICA

ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν ενάντια στην εξαθλίωση

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Δεύτερη μέρα απεργίας

ΣΕΛ.  32
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στο σφυρί νησίδες και νησιά

ΣΕΛ.  11
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΕΚ - ΕΠΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο

ΣΕΛ.  9
ΚΚΕ
Η κυβέρνηση επιχειρεί να θολώσει τα νερά

Η κυβέρνηση επιχειρεί να θολώσει τα νερά, για να κρύψει ότι η νέα σφαγή του κατώτατου μισθού και όλων των μισθών, αποτελεί δέσμευσή της στο Μνημόνιο 3 και μόνιμη επιλογή απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας στις 20 Φλεβάρη για ένα μεγάλο αποφασιστικό βήμα για την απόκρουση και την ανατροπή των μέτρων που τσακίζουν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.


ΣΕΛ.  3
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σήμερα στις 6 μ.μ. το συλλαλητήριο

ΣΕΛ.  8
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
Σήμερα στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ