Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα φασιστοειδή αποκαλύπτουν διαρκώς το ρόλο τους

Οσο κι αν προσπάθησε να τα μαζέψει η Χρυσή Αυγή, αποκαλύφθηκε για τα καλά. Ο λόγος για τη στάση της στην προχτεσινή συζήτηση της τροπολογίας με την οποία ξεπουλιούνται νησιά και βραχονησίδες στο μεγάλο κεφάλαιο. Στη συζήτηση αυτή αρχικά δήλωσε υπέρ της τροπολογίας και, στη συνέχεια, όταν ξεμπροστιάστηκε από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να ξανατοποθετηθεί, αυτή τη φορά δηλώνοντας κατά!

Τι δήλωνε αρχικά η Χρυσή Αυγή; «Τη δεύτερη τροπολογία (σ.σ. για το ξεπούλημα των βραχονησίδων) την υπερψηφίζουμε». Πρόσθεσαν επίσης πως «η υπογραφή του υπουργού Εθνικής Αμυνας και των Γενικών Επιτελείων είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα». Και κατέληξαν: «Εξάλλου εμείς ήμασταν αυτοί που και σε μια αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και στην Ολομέλεια πριν από μερικούς μήνες είχαμε θέσει το εν λόγω θέμα».

Εκπληξη καμία. Γιατί ο υπηρέτης του κεφαλαίου, Χρυσή Αυγή, αυτό θα προσκυνάει κι ας σκούζει ολημερίς ότι κόπτεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων και ας κλίνει τη λέξη πατρίδα σε όλες τις πτώσεις και στους δύο αριθμούς. Τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι η πατρίδα τους. Και η Χρυσή Αυγή έχει επανειλημμένα αποδείξει, και στους αγώνες των ναυτεργατών και όποιων άλλων σηκώνουν κεφάλι, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών τα έχει κορόνα στο κεφάλι της. Οπότε ας πάρουν και καμιά βραχονησίδα να την εκμεταλλευτούν. Μόνο που ξέχασαν να μας πουν: Εδώ δεν υπάρχει θέμα εδαφικής ακεραιότητας; Γιατί, η εδαφική ακεραιότητα από ποιους απειλείται; Από τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτοί δεν είναι που θέλουν και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου για να διεκδικήσουν τον πλούτο που υπάρχει και τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου; Για τη Χρυσή Αυγή, λοιπόν, νυν υπέρ πάντων τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org