Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δουλειάς τους

Την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.

Εξαιτίας, τόνισε, αυτής της πολιτικής βρίσκεται στον αέρα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 3.500 εργαζόμενους οι οποίοι εξυπηρετούν 130.000 περίπου άτομα, όπως επίσης και τα 68 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα 43 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας.

Ο βουλευτής απαίτησε την εξασφάλιση της συνέχειας στη δουλειά όλων των παραπάνω εργαζομένων που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές, τονίζοντας ότι το σημαντικό έργο που επιτελούν θα πρέπει να διερευνηθεί μέσα από δημόσιες και δωρεάν δομές, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλους όσοι έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες τους.

Ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποσπάσει τη συγκατάθεση των εργαζομένων για ίδρυση «Κοινωφελούς Συνεταιριστικής Επιχείρησης», κάτι που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση αυτών των κοινωνικών δομών.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι δήμοι της χώρας δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τις κοινωνικές δομές και τη μισθοδοσία από δικούς τους πόρους και είπε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων σε «Συνεταιριστική Επιχείρηση» είναι η μόνη βιώσιμη λύση αφού, όπως ισχυρίστηκε, η μονιμοποίηση των εργαζομένων δεν είναι εφικτή. Μάλιστα προκλητικά είπε ότι «ο δρόμος για τους ιδιώτες θα ανοίξει όταν οι εργαζόμενοι από σωστό ή λάθος υπολογισμό απορρίψουν την πρότασή μας για αυτοοργάνωση».

Ο Σπ. Χαλβατζής σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού τόνισε ότι γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει την υποχρέωση του κράτους να παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες των εργαζόμενων στις διάφορες κοινωνικές δομές και σε όσους έχουν ανάγκη από αυτές τις υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org