Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πού να βρεθεί η τσίπα;

Παπαγεωργίου Βασίλης

Διαβάζουμε και φρίττουμε, αν και δε θα 'πρεπε αφού η «κυβερνώσα αριστερά» έχει αποδείξει μέχρι πού είναι ικανή να φτάσει προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο σύστημα. Διαβάζουμε, λοιπόν, σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη «φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών το 2013»: «Το 2013 καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν συσσωρευμένους φόρους - δόσεις από τα προηγούμενα χρόνια μαζί με δόσεις για φέτος και το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ. Η επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη για τη φοροδοτική δυνατότητα των νοικοκυριών, τα οποία δοκιμάζονται από τη μείωση των εισοδημάτων τους».

Ως εδώ εντάξει με την περιγραφή του προβλήματος, συνεχίζει όμως η ΔΗΜΑΡ προτείνοντας και «λύση»: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να γίνει με τη χορήγηση από τις τράπεζες ειδικών ατόκων δανείων, που θα εξοφλούνται σε πολλές δόσεις για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ. Οσοι μπορούν να καταβάλουν εφάπαξ, να έχουν έκπτωση τουλάχιστον 10%. Οι τράπεζες θα επωφελούνται από την έκπτωση 10%, ενώ οι δανειολήπτες θα εξοφλούν σε πολλές δόσεις χωρίς επιβάρυνση, χωρίς τόκους. Ετσι οι πολίτες θα ανακουφιστούν και η είσπραξη εσόδων του Δημοσίου θα βελτιωθεί».

Και μετά ζήσανε αυτοί - Δημόσιο και τράπεζες - καλά, τέλος. Οι «πολίτες» δεν ζήσανε καλύτερα. Βλέπετε, η «λύση» της ΔΗΜΑΡ ευνοεί, και το ομολογεί, τις τράπεζες. Διασφαλίζει τα «λάφυρα» της φοροεπιδρομής για το αστικό κράτος. Τι προσφέρει όμως στο λαό; Το «βούρδουλα», αντί των εφόρων, θα τον κρατούν οι τραπεζίτες.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org