Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πασχίζει για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας

Ο Ευ. Βενιζέλος καλεί σε διάλογο τη ΔΗΜΑΡ και προσπαθεί να «καθαρίσει» το κόμμα του από τα αντεργατικά εγκλήματα

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση αναπαλαίωσης της σοσιαλδημοκρατίας διεκδικεί ο Ευ. Βενιζέλος που χτες ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από τον Φ. Κουβέλη συνάντηση, πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στα τέλη Φλεβάρη, με στόχο τη διαμόρφωση των βάσεων ενός «ουσιαστικού διαλόγου για τη συγκρότηση της μεγάλης ελληνικής κεντροαριστεράς».

Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας χτες σε κομματική συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει «σχετική επιστολή στον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ σε προσυνεδριακή συνάντηση διακομματική, των αντιπροσωπειών της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ». Πρέπει, ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος να «συναντηθούμε, να μιλήσουμε για ζητήματα ιδεολογικά, αξιακά, ταυτότητας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ελληνικής κεντροαριστεράς».

Η πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο περιλαμβάνει «τη δυνατότητα να συμμετάσχει με κείμενα, προτάσεις και θέσεις, ακόμα και ψηφιακά στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ». Την πρόσκληση απεύθυνε και σε όλες τις «κινήσεις της κεντροαριστεράς», οι οποίες όπως είπε «θα κληθούν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις».

Με στόχο να σπείρει αυταπάτες στο λαό περί ενός άλλου μείγματος πολιτικής, υποστήριξε ότι «το λάθος (σ.σ. με τους πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ) δεν έγινε στον υπολογισμό του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, αλλά στον υπολογισμό ενός ιδεολογικού, νεοφιλελεύθερου πολιτικά, πολλαπλασιαστή» και ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «θέλει μια άλλη Ευρώπη, μια Ευρώπη σύγχρονη, αξιόπιστη, προοδευτική, κοντά στις ιδέες των Ευρωπαίων σοσιαλιστών».

Σχολιάζοντας την παρουσία του ΔΝΤ στα ελληνικά προγράμματα προσαρμογής, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως «το επέβαλε η Γερμανία και οι άλλες ενάρετες δημοσιονομικά χώρες» της ΕΕ, επειδή το «ήθελαν ως εγγυητή λόγω της εμπειρίας του σε τέτοια προγράμματα», αποκρύβοντας ότι η συμμετοχή του αποτέλεσε τμήμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον επιμερισμό της ζημιάς από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου.

Προκαλώντας το λαό, ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από το περιεχόμενο των δηλώσεων του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου για περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού, υποστηρίζοντας προκλητικά ότι το ΠΑΣΟΚ «έδωσε αγώνα για να παραμείνει σταθερό το επίπεδο του κατώτατου μισθού». Η πραγματικότητα όμως λέει ότι το ΠΑΣΟΚ με νόμο μείωσε τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μεικτά και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο που προβλέπει περαιτέρω μείωσή του το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ