Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οι όποιες διεργασίες

Στην πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου για «συστράτευση και συμπόρευση» απάντησε ο Φ. Κουβέλης

Απέρριψε ο Φ. Κουβέλης την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για «συστράτευση και συμπόρευση», για έναν «ουσιαστικό και απροκατάληπτο διάλογο» επί «όλων των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κεντροαριστερά και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα». Η πρόταση έγινε στο έδαφος της κοινής επιδίωξης για αναπαλαίωση της σοσιαλδημοκρατίας και την ευρύτερη αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, προκειμένου η αστική τάξη να διασφαλίσει εφεδρείες στο πολιτικό της προσωπικό.

Απαντώντας στην πρόσκληση, ο Φ. Κουβέλης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα παρακολουθήσει «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες "αξιακού, πολιτικού και οργανωτικού προσδιορισμού" του κόμματός σας, όπως και την καταστάλαξη των θέσεών σας για την "κεντροαριστερά" και ευρύτερα για την πορεία της χώρας», αλλά το κόμμα του «δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ. 'Η να συμμετάσχει, έστω και έμμεσα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, που αναζητεί ένα νέο προσδιορισμό της "ταυτότητάς του", μέσα μάλιστα από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων».

Διαμηνύει μάλιστα στον κυβερνητικό του εταίρο ότι μια τέτοια διαδικασία δε «διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας», αφού αυτή δεν εξαρτάται «από μία συνάντηση "κορυφής", ιδίως όταν οι διεργασίες αυτού του ευρύτερου χώρου είναι σε εξέλιξη». Σχολιάζοντας την απάντηση Κουβέλη, ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του για την «αμήχανη και αμυντική» απάντηση της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας: «Δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις (...) Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ