Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της εμφάνισης του πρώην προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, καθώς και της συμμετοχής «παπανδρεϊκών» στελεχών στο εγχείρημα του Φώτη Κουβέλη για ανασύσταση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, σε αντιδιαστολή με την «Ελιά» που προωθεί ο Ευ. Βενιζέλος.

Με γραπτή δήλωση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη, ο Γ. Παπανδρέου, επιτίθεται σε «σχολιαστές που ξαφνικά υποδύονται τους Ηρακλείς του Κινήματος». Μιλά για «στημένες προβοκάτσιες» και χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ «διαρκείς και αδιατάρακτες από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι σήμερα».

«Οσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να διαταράξουν την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον. Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές (...) Ολοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πώς να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία. Οπως γνωρίζουμε και πώς να την οδηγήσουμε στο μέλλον», πρόσθεσε, αναθερμαίνοντας σενάρια που τον θέλουν μετά τις ευρωεκλογές και τα αναμενόμενα χαμηλά ποσοστά της «Ελιάς», να αμφισβητεί ανοιχτά τον Ευ. Βενιζέλο και τις επιλογές του, ακόμα και επαναδιεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος.

Σημειωτέον ότι, μιλώντας προηγούμενα στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ πάρει κάτω από το 12% (το ποσοστό του στις εθνικές εκλογές Ιούνη του 2012) «παύει να υπάρχει το αντικειμενικό πρόβλημα και είναι υποκειμενικό, άρα υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», θέτοντας έτσι και ζήτημα ηγεσίας. Πρόσθεσε ότι εφόσον το ΠΑΣΟΚ κρατήσει τις δυνάμεις του, τότε «θα πρέπει να ξεκινήσει ευρύτερα ο διάλογος για την συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου. Να ενωθούμε, διότι είναι απολύτως απαραίτητος αυτός ο πυλώνας του κεντρώου σοσιαλδημοκρατικού χώρου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ