Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Πλούσια δραστηριότητα απ' το ΜΑΣ

Πλούσια δραστηριότητα ξεδιπλώνει το ΜΑΣ στην Κρήτη μπροστά στην απεργία 20 Φλεβάρη. Στα πλαίσια αυτά εντείνεται η δραστηριότητα και οι πρωτοβουλίες των Επιτροπών Αγώνα και των συλλόγων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και συνεδριάζουν αυτές τις μέρες για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 20 Φλεβάρη.

Στο Ηράκλειο:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΜΑΣ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα 15μελή του Πειραματικού και του 1ουΓενικού Λυκείου.

Τις επόμενες μέρες, οι Επιτροπές Αγώνα της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηρακλείου (Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Πληροφορικής) θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στα αντίστοιχα τμήματα των σχολών του ΟΑΕΔ.

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί πλατιά κοινή σύσκεψη των επιτροπών αγώνα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ με την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο:

Τη Δευτέρα, 18 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα του τμήματος Παιδαγωγικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με το τμήμα Προνηπιακής Εκπαίδευσης του ΙΕΚ.

Στα Χανιά:

Μετά από πρόταση του ΜΑΣ στον Ενιαίο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης υιοθετήθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών στα Χανιά και πανελλαδικά.

Το ψήφισμα του συλλόγου:

«Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τη συμπαράστασή του στην αγροτιά όλης της Ελλάδας, που παλεύει για την ίδια της την ύπαρξη. Χαιρετίζει όλους τους αγωνιζόμενους αγρότες, τους πατεράδες και τις μανάδες των φοιτητών που βρίσκονται στα μπλόκα, που κλιμακώνουν την πάλη τους με το συντονισμό που αποφασίστηκε στη Σύσκεψη της Νίκαιας. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα πάρουν και αυτοί τη θέση τους σε αυτήν τη μάχη απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και την πλουτοκρατία που ξεκληρίζει τους αγρότες, στέλνει τους εργάτες στις ουρές της ανεργίας και υπόσχεται ψίχουλα στη νέα γενιά με τα προγράμματα "υπερεκμετάλλευσης " νέων.

Το ΔΣ καλεί όλους τους φοιτητές του Πολυτεχνείου να κλιμακώσουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία, με τη μαζική τους παρουσία στη συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου την Τρίτη 19/2 και να συμμετάσχουν μαζικά ως ελάχιστη συμπαράσταση στο μπλόκο των αγροτών των Χανίων την Τετάρτη 13/2 στις 11 π.μ. στον κόμβο προς τα μεγάλα χωράφια (Απτερα). Καλούμε, επίσης, και όλο το χανιώτικο λαό σε εγρήγορση, να απορρίψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στρέψει το λαό απέναντι στους αγρότες που αγωνίζονται ή σε οποιονδήποτε κλάδο. Να ανακόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης που εντείνει την καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, αντιπαραβάλλοντας το δίκιο του λαού που παράγει και ο πλούτος του ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ