Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Μέρα δράσης στις 18 Φλεβάρη για το επίδομα ανεργίας

Παλεύουν ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους

Τον αγώνα τους ενάντια στο νόμο που καταργεί ουσιαστικά το επίδομα ανεργίας των εποχικών εργαζομένων συντονίζουν κλαδικά συνδικάτα στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα ξενοδοχεία, δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις στις 18 του Φλεβάρη, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ. Βεβαίως, η πάλη ενάντια στην εγκατάλειψη των ανέργων αποτελεί ζήτημα αιχμής και για την πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη, στης οποίας την προετοιμασία πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικά και οι κινητοποιήσεις του κλάδου στις 18 του μήνα.

Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει παρέμβαση, στις 4.30 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Την ίδια μέρα, σε πολλές πόλεις της χώρας, συνδικάτα του κλάδου προχωρούν σε παρεμβάσεις στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα σε:

  • Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ.
  • Πάτρα, 10 π.μ.
  • Κεφαλονιά, 9 π.μ.
  • Ζάκυνθο, 8 π.μ.
  • Λάρισα, 11 π.μ.
  • Κέρκυρα, 9 π.μ.
  • Λήμνο, 10 π.μ., συγκέντρωση στο σωματείο
  • Λέσβο, 10 π.μ.
  • Κω, 10 π.μ.

Επίσης, παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ οργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 10 π.μ. και στη Ρόδο στις 10.30 π.μ.

Υπενθυμίζεται ότι με τον αντεργατικό νόμο 3986/2011 από φέτος καταργείται ουσιαστικά το επίδομα ανεργίας, καθώς από την 1/1/2013 οι εποχικοί εργαζόμενοι, αν έχουν συμπληρώσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια 450 ημέρες επιδότησης δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας, ενώ από 1/1/2014 οι ημέρες επιδότησης μειώνονται στις 400.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ στο σχετικό κάλεσμά της υπογραμμίζει: «Να μη μείνει ούτε ένας νομός, ούτε μια πόλη που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου ενάντια στο έγκλημα κατά της ζωής των οικογενειών μας. Ο χρόνος ανεργίας των εποχικών συναδέλφων δεν είναι επιλογή τους. Είναι επιλογή του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου για να κερδοφορεί με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρναμε έως σήμερα, δε μας το χάριζε κανείς. Είναι χρήματα των εργαζομένων που σήμερα προορίζονται εξ ολοκλήρου για επιδοτήσεις των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ