Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Ελευσίνα

Αγωνιστικό ραντεβού στις 6 μ.μ. στην πλατεία της πόλης

Η σκληρή μάχη των χαλυβουργών ήταν παρακαταθήκη για όλο το Θριάσιο
Η σκληρή μάχη των χαλυβουργών ήταν παρακαταθήκη για όλο το Θριάσιο
Με στόχο να οργανωθεί ο πανεργατικός αγώνας σε όλο το Θριάσιο Πεδίο - μια βιομηχανική ζώνη με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους και αμέτρητες σημαντικές παραγωγικές μονάδες - πραγματοποιείται σήμερα πανθριασιακό συλλαλητήριο, με αγωνιστικό ραντεβού στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευσίνας. Η κινητοποίηση αποτελεί μια πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, άλλων αγωνιστικών φορέων του κινήματος κλπ. και πραγματοποιείται με αιχμή την έκφραση αλληλεγγύης στους εργάτες των ναυπηγείων της Ελευσίνας που μένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2010, αλλά και χιλιάδες ακόμα εργάτες στην περιοχή που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει βήμα προετοιμασίας για τη συμμετοχή της εργατικής τάξης της περιοχής στην απεργία στις 20 του μήνα.

Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ έδωσε όλες της τις δυνάμεις ώστε το κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση να μοιραστεί πλατιά στην περιοχή, με εξορμήσεις και παρεμβάσεις καταρχήν σε τόπους δουλειάς, αλλά και τις γειτονιές, αγορές κτλ. Οι ετοιμασίες συνεχίζονται και σήμερα με μαζική πανεξόρμηση σε εργοστάσια της περιοχής.

Τις προηγούμενες μέρες, έγιναν συσκέψεις σε χώρους όπως η Τοπική διοίκηση, υπήρξαν χώροι όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους μέσα από γενικές συνελεύσεις, όπως έκανε το σωματείο στην «Ελληνική Χαλυβουργία» του Ασπροπύργου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων δυτικής Αττικής. Επίσης, αναδείχτηκε πως η αντίσταση στην αντεργατική πολιτική πρέπει να γίνει υπόθεση συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, αφού δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια στην περιοχή που να μη βιώνει στο πετσί της τις συνέπειες της πολιτικής που σκορπά ανεργία, εμπορευματοποιεί Υγεία - Παιδεία, διαλύει την Ασφάλιση, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με τα χαράτσια.

Στη σημερινή κινητοποίηση αποφάσισε να πάρει μέρος η Πανελλήνια Ενωση προσωπικού βιομηχανιών οξυγόνου ασετυλίνης και άλλων αερίων (όπου συμμετέχουν εργάτες σε εργοστάσια όπως το Λίντε στη Μάνδρα και το Εριλ γκετ Ελλάς στον Ασπρόπυργο). Ακόμα, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει τα σωματεία: Μετάλλου «Η Μασίνα», εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνα - Μάνδρα - Ασπρόπυργο, συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Πέριξ, συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου. Το σωματείο εργαζομένων στη «Χαλυβουργική». Οι σωματειακές επιτροπή CEVA, σωματειακή επιτροπή ΝΟΥΝΟΥ.

Ακόμα στην κινητοποίηση καλούν: ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ΟΓΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Ασπροπύργου. Η Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Θριάσιο Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ