Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Καταγγελίες εκατέρωθεν μετά τις αποπομπές

Αποπέμφθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά παραμένουν στο κόμμα οι Βουδούρης - Μουτσινάς

Μέλη της ΔΗΜΑΡ, αλλά όχι της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, θα είναι εφεξής οι Ο. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, καθώς το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει διαγραφή. Η αποπομπή τους, όμως, απ' την ΚΟ, έχει προκαλέσει νέα αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος. Χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου Α. Παπαδόπουλος μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ανέφερε ότι «δε μιλάμε για διαγραφή, μιλάμε για έξοδο από την κοινοβουλευτική ομάδα (...) διότι οι δύο βουλευτές, από τον Ιούνιο του 2012, συστηματικά, καταψήφιζαν ή ήταν απέναντι σε όλες τις επιλογές του κόμματος».

Επανέλαβε τα περί υπηρέτησης άλλου πολιτικού σχεδίου, ενώ εξέφρασε την ενόχληση της ηγεσίας του κόμματος για τα όσα η μειοψηφία καταμαρτυρά προσωπικά στον Φ. Κουβέλη, λέγοντας πως «έφτασαν να πουν ότι είναι και πλειοψηφία, κοινώς ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι εκτός γραμμής, αυτά είναι, νομίζω, πολιτικά ανέκδοτα». Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αναξιοπιστία που, όπως υποστήριξε, τορπιλίζει και την εγκυρότητα των καταγγελιών του και του χρέωσε διάθεση να προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωση για την αποπομπή των δύο βουλευτών εξέδωσε το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλοντας προσωπικά τον Φ. Κουβέλη για την «αυταρχική» αυτή απόφαση που, όπως λέει, πάρθηκε «με μοναδικό κριτήριο τη διαφορετική τους άποψη». Μιλά για «πρωτοφανή» απόφαση που συνιστά «κατάφωρη παραβίαση του ηθικού και πολιτικού κεκτημένου του χώρου μας».

Αφήνει επίσης αιχμές εναντίον της ηγεσίας, όταν αναφέρει ότι η τοποθέτηση των δύο βουλευτών για την οποία διαγράφηκαν είναι σε πλήρη αρμονία με τις προεκλογικές «πάγιες και αταλάντευτες» δεσμεύσεις του κόμματος για διαλεύκανση του σκανδάλου, ώστε να αποκατασταθεί και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ