Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποφεύγουν να θίξουν την ουσία

Πολύ κακό για το τίποτα από την πλευρά της ΕΣΕΕ, για το κυβερνητικό μέτρο που επιτρέπει στον πελάτη να μην πληρώσει εάν δεν εκδοθεί απόδειξη. Με επιστολή της στο υπουργείο Ανάπτυξης διαμαρτύρεται για το μέτρο και ζητά καλύτερη ενημέρωση, σημειώνοντας ότι ο πελάτης μπορεί να μην προχωρήσει στην αγορά από ένα εμπορικό κατάστημα και να κάνει καταγγελία, όχι όμως και να πάρει τα προϊόντα και να φύγει χωρίς να τα πληρώσει.

Η ίδια η ΕΣΕΕ στην επιστολή της μιλά για «κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας», αναφορικά με το μέτρο, ωστόσο θεώρησε απαραίτητο να αντιδράσει ακόμη και με την υπόνοια ότι μπορεί κάποιος να μην πληρώσει στην περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης.

Η ουσία είναι αλλού και δεν «πιάνεται» από κανέναν. Η φοροδιαφυγή-φοροαπαλλαγή είναι αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας του υφιστάμενου οικονομικού συστήματος και οι διάφοροι νόμοι ευνοούν προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο με όλο και λιγότερα βάρη, ενώ τσακίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που τα βγάζουν πέρα όλο και πιο δύσκολα.

Αυτά ως προς τις διαπιστώσεις.

Οσο για το τι πρέπει να γίνει, το πλέον αδιάφορο είναι αν θα πρέπει να ενημερωθεί ο καταναλωτής για τις ταμπέλες που πρέπει να αναρτήσει στο κατάστημα ο έμπορος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής, η ήττα των υποστηρικτών της και η εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, που μπορεί να εγγυηθεί τη δίκαιη κατανομή του πλούτου που παράγει ο εργάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ