Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το στικάκι

Το πολυσυζητημένο στικάκι (USB) της λίστας Λαγκάρντ θα αποσταλεί στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μ. Σφακιανάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί με επιστημονικό τρόπο αν έχουν γίνει παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στο πρωτότυπο. Αυτό ζητάει με έγγραφό του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής της υπηρεσίας τους, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής.

Ο αντεισαγγελέας προέβη σ' αυτή την ενέργεια μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει δυνατότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εξακριβώσει πότε (ώρα και ημερομηνία), αλλά και από ποιον υπολογιστή έγινε η αλλοίωση της λίστας. Σύμφωνα με διαρροές, το στικάκι «έχει ήδη αποκαλύψει» στους οικονομικούς εισαγγελείς πότε έγινε η αντιγραφή του και επομένως η αλλοίωσή του. Ωστόσο, εκκρεμεί να διευκρινιστεί αν πρόκειται για το μοναδικό αντίγραφο της λίστας ή αν υπάρχουν και άλλα.

Πάντως, ο Ν. Παντελής χτες διαβίβασε αντίτυπο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» που ανέφερε ότι μπορεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει τα σχετικά με την αλλοίωση, προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της αντιγραφής και της αφαίρεσης από αυτή των ονομάτων των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, σήμερα θα καταθέσουν ως ύποπτοι και οι συγγενείς του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και συγκεκριμένα η Ελ. Παπακωνσταντίνου, ο Συμ. Συκιαρίδης και ο Α. Ρωσσώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ