Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΤ
Εγγραφο εμπλέκει τον πρώην γενικό γραμματέα

Εμφανίζεται να ζητά αποκλειστική ενημέρωση από την Τράπεζα της Ελλάδας για την κίνηση των λογαριασμών του Οργανισμού

Εγγραφο που φαίνεται να εμπλέκει τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Ν. Καραχάλιο, για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Οργανισμό, δημοσιεύτηκε χτες στον Τύπο. Με το συγκεκριμένο έγγραφο, που απευθύνεται στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Ν. Καραχάλιος εμφανίζεται να ζητάει αποκλειστική ενημέρωση για τις κινήσεις των λογαριασμών του ΕΟΤ.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, με ημερομηνία 7 Δεκέμβρη 2012, αφορά τον επίμαχο λογαριασμό, από χρήματα του οποίου θα γινόταν η είσπραξη της επιταγής των 147.000 ευρώ, που ήταν η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης με την υπεξαίρεση. Στο έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του Ν. Καραχάλιου, σημειώνεται: «Ειδικά για το λογαριασμό 261800, το ηλεκτρονικό extrait του οποίου μας στέλνετε ήδη στο e-mail mauroeidisi@gnto.gr (ταμίας του ΕΟΤ), παρακαλείσθε στο εξής να το αποστέλλετε μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση grammateiagenikou@gnto.gr».

Την επιταγή των 147.000 ευρώ προσκόμισε πρόσφατα στην Τράπεζα μια γυναίκα, εμφανίζοντάς την ως οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι στο κεντρικό ταμείο του ΕΟΤ ειδοποίησαν την Τράπεζα ότι δεν υπάρχει τέτοια οφειλή. Από κει και πέρα ξετυλίχτηκε η γνωστή υπόθεση της σύλληψης 5 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κ. Βασιλάκος, που κρίθηκε μαζί με άλλα δύο άτομα προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το μπλοκ του ΕΟΤ βρισκόταν στα χέρια του Κ. Βασιλάκου. Η υπόθεση βρίσκεται σε ανακριτή και δεν έχει ολοκληρωθεί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα ακόμη έγγραφο, με ημερομηνία 21 Δεκέμβρη, που συνέταξαν υπάλληλοι στο κεντρικό ταμείο του ΕΟΤ, με το οποίο ενημερώνουν τους ανωτέρους τους μεταξύ άλλων ότι η επίμαχη επιταγή προέρχεται από το μπλοκ με αριθμούς 54267451-3 έως 54267500-5.

Το μπλοκ αυτό, μαζί μ' ένα δεύτερο, βρίσκεται -σύμφωνα με τους εργαζόμενους- «από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 -και παρά την έντονη αντίθεση του κεντρικού ταμία- στο γραφείο του συμβούλου του γγ κ. Κωνσταντίνου Βασιλάκου, κατ' απαίτησή του, με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου των χρεώσεων των λογαριασμών και αντιπαραβολή με τα extrait της Τράπεζας της Ελλάδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ