Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11448

ΘΡΑΣΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
Οι σφαγείς συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων εμφανίζονται ως εξυγιαντές

ΣΕΛ.  3
«ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ» ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ
Πλούτος υπάρχει και προέρχεται από τη στυγνή εκμετάλλευση του λαού

ΣΕΛ.  7

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ μπροστά στην κακοκαιρία

  • Η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θέρμανσης και των χαρατσιών της ΔΕΗ είναι επείγον ζήτημα για τη θέρμανση των λαϊκών νοικοκυριών
  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη δραματική κατάσταση με τη θέρμανση στις μεγάλες πόλεις

Phasma

Μπροστά στην επερχόμενη κακοκαιρία η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των λαϊκών οικογενειών, των αστέγων. Η συνδυασμένη κάλυψη των λαϊκών αναγκών για θέρμανση, φθηνή, επαρκή για την αντιμετώπιση του κρύου, ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας και μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, είναι αναφαίρετο λαϊκό δικαίωμα, αντίστοιχο με την ανάπτυξη της παραγωγικότητας και τις δυνατότητες.


ΣΕΛ.  10   -   11

Eurokinissi

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σπρώχνει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση

Στον εφιάλτη της εξαθλίωσης καταδικάζει η εργοδοσία για άλλους τρεις μήνες τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με νέο γύρο εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας, με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα. Η «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καλεί τους εργαζόμενους να «βγουν στο προσκήνιο».


ΣΕΛ.  13

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, 94 χρόνια τώρα, πορεύεται με σταθερή πυξίδα, ζυμώνει το νου και την καρδιά των εργατών, δένει τ' ατσάλι των μαχητών του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Τούτες τις δύσκολες μέρες, που μας κυνηγάει και μας δέρνει ο άνεμος, είναι επιτακτική ανάγκη το ΚΚΕ να σταθεί όρθιο... Γι' αυτό προσφέρω ως 1η δόση 12.500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λιτοχώρου, για τη στέγαση των γραφείων του Κόμματος στον ιστορικό τόπο, το Λιτόχωρο.

Νίκος Κουκουτάτσιος, πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου


Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα για το φορολογικό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα κάνει δηλώσεις για το φορολογικό, σήμερα, Τρίτη, και ώρα 12 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.


ΚΚΕ
Το σάπιο σύστημα δεν εξυγιαίνεται

Οπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα, που τον τσακίζουν και μετατρέπουν τον πλούτο, που παράγει, σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού, σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε offshore, με φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, με τραπεζικά απόρρητα, με ελευθερία κίνησης κεφαλαίων. Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος δεν κρύβεται. Από τα σπλάχνα του γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα. Γι' αυτό και δεν μπορεί να εξυγιανθεί, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ομοβροντία από φόρους και χαράτσια

ΣΕΛ.  10   -   11
ΕΥΒΟΙΑ
Σήμερα η 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  14
ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ακονίζουν τα δόντια τους τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  13
ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για κίνηση ευθυγραμμισμένη τόσο με τη στάση της ΕΕ όσο και με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή. Η παραπάνω επικίνδυνη πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται στα πλαίσια της αναγνώρισης των φιλοϊμπεριαλιστικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων (όπως η «Αλ Κάιντα» και άλλοι «εισαγόμενοι») ως «νόμιμου εκπροσώπου» του συριακού λαού.


ΣΕΛ.  17
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διεκδικεί επενδύσεις στα συντρίμμια του λαού

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ