Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ζητάει δωρεάν μετακινήσεις των φαντάρων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

«Να παρθεί πίσω η απόφαση για περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των φαντάρων», απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Παφίλης, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Με απόφαση της κυβέρνησης περικόπτεται η μία από τις μόλις δύο δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των φαντάρων και καταργείται εντελώς το ένα και μοναδικό δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο που δικαιούνταν έως τώρα. Οι ήδη πετσοκομμένες παροχές, που σε καμία περίπτωση δεν κάλυπταν τις ανάγκες, με αυτήν την απόφαση εξαφανίζονται. Αντίστοιχες περικοπές ισχύουν και για το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό.

Το ήδη τεράστιο κόστος της θητείας για τη λαϊκή οικογένεια γίνεται πραγματικά αβάστακτο. Νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους σε όλη τη χώρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους πραγματικά κινδυνεύουν να μείνουν εγκλωβισμένοι και να μην μπορούν να μετακινηθούν ιδιαίτερα τις μέρες των γιορτών που πλησιάζουν. Η μετακίνηση από ένα νησί σε μια περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας ή αντίστοιχα από τον Εβρο στην Πελοπόννησο κοστίζει το λιγότερο 150 ευρώ, ενώ με την περικοπή του αεροπορικού εισιτηρίου κάποιος που μετακινείται, για παράδειγμα, από τη Λήμνο στη Θεσσαλία τις 2 τουλάχιστον μέρες της άδειάς του θα τις "φάει" στα μέσα μεταφοράς.

Τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται χωρίς τέλος έχουν περάσει εδώ και καιρό και τις πύλες των στρατοπέδων. Σήμερα και με αφορμή και το τελευταίο χτύπημα στο δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης η κατάσταση γίνεται πραγματικά ασφυκτική για τους νέους στρατευμένους και τις οικογένειές τους. Η ίδια πολιτική που τσακίζει μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα είναι αυτή που φορτώνει και το κόστος της θητείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Ηδη, οι φαντάροι πληρώνουν από την τσέπη τους μια σειρά πράγματα, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως φωτογραφίες ταυτότητας και εθνόσημα μέχρι μπλούζες της στολής και είδη καθαρισμού».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση:

  • Για να παρθεί πίσω η απόφαση για περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων των φαντάρων, ώστε όλοι να μετακινηθούν δωρεάν τις μέρες των γιορτών.
  • Για να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων με ευθύνη του κράτους καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2019-07-20 00:00:00.0)
Ικανοποίηση του αιτήματος φαντάρου για έκπτωση στο εισιτήριο των ΚΤΕΛ(2019-02-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-10-13 00:00:00.0)
Καμιά περικοπή στα δικαιώματα των φαντάρων!(2012-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ