Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά περικοπή στα δικαιώματα των φαντάρων!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, με αφορμή την κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων

Οι εξελίξεις δυναμώνουν την ανάγκη διεκδίκησης και πάλης των φαντάρων σε συντονισμό με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία
Οι εξελίξεις δυναμώνουν την ανάγκη διεκδίκησης και πάλης των φαντάρων σε συντονισμό με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, αλλά η πλουτοκρατία
Για το θέμα των περικοπών στις δωρεάν μετακινήσεις των φαντάρων, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«

Η περικοπή των δωρεάν μετακινήσεων του στρατιωτικού προσωπικού αποδεικνύει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Κάνει τις ήδη ακριβές μετακινήσεις των φαντάρων ακριβότερες, αφού περικόπτει τη μια από τις μόλις δυο καταστάσεις δωρεάν επιβίβασης που δικαιούνταν σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους και ενώ πληρώνουν για όλες τις υπόλοιπες μετακινήσεις τους.

Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή των φαντάρων, προσθέτοντας άλλο ένα βάρος στην ήδη οικονομικά δυσβάσταχτη θητεία για τις λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν για όλα τα έξοδα του φαντάρου, από τις φωτογραφίες της ταυτότητας μέχρι και τις μπλούζες της στολής.

Οι φαντάροι να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση. Να μην αποδεχτούν καμία περικοπή στα δικαιώματά τους, καμία οικονομική επιβάρυνση στη θητεία τους. Να διεκδικήσουν να είναι δωρεάν όλες οι μετακινήσεις τους. Να διεκδικήσουν διεύρυνση παροχών από το κράτος, επίδομα που να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες.

Δυναμώνει η ανάγκη διεκδίκησης και πάλης των φαντάρων σε συντονισμό με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. Η θέση των ένστολων είναι μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης μηδενίζονται σχεδόν οι δυνατότητες για δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων, στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών που οδηγούν σε εξαθλίωση το προσωπικό - μόνιμα στελέχη και στρατευμένους - των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, περιορίζεται σε μία η «κατάσταση επιβίβασης», από δύο που ήταν μέχρι τώρα για τους στρατιώτες και κόβεται εντελώς το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο.

Δηλαδή, οι στρατιώτες, σε όλη τη διάρκεια της θητεία τους, θα έχουν μόνο μία δωρεάν μετακίνηση, ενώ όσοι υπηρετούν σε Εβρο - νησιά - Κύπρο, που η μετακίνηση γίνεται σχεδόν αποκλειστικά αεροπορικώς, θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Μετά το σαματά που προκάλεσε η απόφαση (δημοσιεύθηκε και στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» στις 8/11/2012), ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, διαρρέοντας ότι «θα το επανεξετάσει». Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προβλέπει περικοπές στις δωρεάν μετακινήσεις για το σύνολο των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις, μόνιμους και εφέδρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ