Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Πάλη κατά της πολιτικής που ενισχύει τα μονοπώλια
  • Τη λειτουργία των καταστημάτων στις 30 Δεκέμβρη αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Νέα κινητοποίηση στις 30 Δεκέμβρη

Στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο εμπόριο κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, παρά τις αρχικές δήθεν διαφωνίες του, χτες ανακοίνωσε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων και όλων των επιχειρησιακών σωματείων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, μαζί με μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ ήδη έχουν ορίσει ως μέρα πανκινητοποίησης την Κυριακή 30 Δεκέμβρη. Καλούν όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στην πολιτική στήριξης των εμπορικών μονοπωλίων, που θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα λουκέτα καταστημάτων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και την πολιτική της κυβέρνησης, μόνο φραστικά διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και για να ρίξει στάχτη στα μάτια των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ έστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς.

Σ' αυτή την επιστολή παραδεχόταν ότι «οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αυτό που λείπει είναι αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές». Διαπίστωνε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «με την επταήμερη εργασία και το διευρυμένο ωράριο θα οδηγηθούν, μια ώρα γρηγορότερα, στον αφανισμό τους» και ότι «μόνο οι πολύ μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και άρτια οργανωμένες με υποδομές επιχειρήσεις, καθώς και τα εμπορικά κέντρα, ενδεχομένως, να αντέξουν σε ένα τέτοιο καθεστώς».

Μετά από όλα τα παραπάνω πρότεινε «να δοθεί η δυνατότητα στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους να αποφασίσουν οι ίδιοι για το άνοιγμα των καταστημάτων της περιοχής τους, κάποιες Κυριακές το χρόνο, κρίνοντας ανάλογα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής».

Χτες, λοιπόν, μετά την κατάθεση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έσπευσε να ανακοινώσει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ