Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Θέλουν συναίνεση για ανάπτυξη που εξοντώνει το λαό

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο λαός έχει δοκιμάσει την ανάπτυξη που του τάζει η συγκυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφέρον του είναι να διαλέξει τον άλλο δρόμο, που απαντάει στα πραγματικά του συμφέροντα
Ο λαός έχει δοκιμάσει την ανάπτυξη που του τάζει η συγκυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμφέρον του είναι να διαλέξει τον άλλο δρόμο, που απαντάει στα πραγματικά του συμφέροντα
Τη συναίνεση του λαού σε θυσίες δίχως τέλος, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκει να υφαρπάξει η κυβέρνηση, πουλώντας παραμύθι ότι η ανάπτυξη που θα έρθει θα είναι υπέρ του λαού και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πίσω από τα ιδεολογήματα περί ανάπτυξης φάνηκε καθαρά η πλήρης σύμπλευση στην ταχεία υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων λιτότητας, των νέων φοροεπιδρομών και των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και η αποφασιστικότητα των κυβερνητικών εταίρων να πάρουν όποιο νέο αντιλαϊκό μέτρο χρειαστεί για να στηριχθεί η στρατηγική εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Προκειμένου να εγκλωβίσουν το λαό στη στρατηγική αυτή, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος της σύσκεψης αναμάσησαν σε όλους τους τόνους το παραμύθι της επικείμενης ανάπτυξης, που θα ωφελήσει τάχα το λαό και θα φέρει δουλειές.

Το στίγμα έδωσε ο Ε. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να νιώσει ο Ελληνας πολίτης ασφαλής, να πιστέψει ότι τα μέτρα τα δύσκολα, τα βαριά, είναι πράγματι τα τελευταία» (!), συμπληρώνοντας αδίστακτα ότι «θα είναι τα τελευταία γιατί έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της Ελλάδας και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή». Αξίωσε υποταγή από το λαό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θέλει όμως δουλειά, θέλει κοινωνική συναίνεση και θέλει να πιστέψουμε σε μια εθνική στρατηγική».

Αξίωσε, δηλαδή, ωμά από τα λαϊκά στρώματα να συναινέσουν στα μέτρα της βίαιης πτώχευσής τους, να ταυτίσουν τα συμφέροντά τους με αυτά της πλουτοκρατίας, κάτω από την ξένη γι' αυτά σημαία της «εθνικής στρατηγικής». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση «οργανώνει την νέα αφετηρία της χώρας», επισημαίνοντας ότι στόχος των διαρθρωτικών αλλαγών πρέπει να είναι να φτιαχτεί ένα «κράτος φιλικό στην ανάπτυξη», δηλαδή πιο φιλικό στα μονοπώλια.

Ανέφερε, τέλος, ότι συζήτησαν διεξοδικά τη λειτουργία της κυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε ότι είναι λίγα τα σημεία που απομένουν προς διευθέτηση στο Φορολογικό.

Την υποστήριξή του στην άμεση εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και στη νέα φοροληστεία του λαού πρόσφερε και ο Φ. Κουβέλης, καλώντας το λαό να υπομείνει νέες θυσίες για χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπερθεμάτισε για τις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, υποστηρίζοντας ότι «κινούνται προς ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση», επαναλαμβάνοντας με τη σειρά του ότι «μιλήσαμε για την ανάπτυξη βάζοντας συγκεκριμένους στόχους προκειμένου να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι δε συζητήθηκε θέμα εκλογικού νόμου ή ανασχηματισμού, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες στο Φορολογικό. Επιπλέον, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «κατέγραψε την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των ασθενέστερων συμπολιτών μας», προκειμένου να μην πέσουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης οι χιλιάδες από τα λαϊκά στρώματα που φτωχοποιούνται βίαια.

Το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει» έστειλε νωρίτερα ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επαναλαμβάνοντας ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι στη σύσκεψη έγινε «μια πάρα πολύ χρήσιμη συζήτηση» για το φορολογικό νομοσχέδιο που κλέβει από τα λαϊκά νοικοκυριά άλλα 2,5 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ όσον αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ είπε ότι περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ