Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ικανοποίηση του αιτήματος φαντάρου για έκπτωση στο εισιτήριο των ΚΤΕΛ

Την Πέμπτη 21/2 δημοσιεύσαμε στον «Ριζοσπάστη» επιστολή νέου στρατευμένου που υπηρετεί τη θητεία του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο. Ο στρατιώτης αντέδρασε όταν διαπίστωσε ότι δεν ισχύει η έκπτωση 25% που παραχωρούν τα ΚΤΕΛ για τους οπλίτες θητείας.

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του, «αυτά είναι τα αποτελέσματα - και για τη μετακίνηση των στρατιωτών - όταν αφήνεται ελεύθερο το πεδίο σε ιδιωτικές εταιρείες όπως τα ΚΤΕΛ να καθορίζουν ανάλογα με το κέρδος τους εάν θα δώσουν ή όχι έκπτωση για τη μετακίνησή μας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Αργολίδας, Γιάννης Δουβίκας, σε επιβεβαίωση των παραπάνω, τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα στα τοπικά μέσα, ότι σέβεται τους στρατιώτες, αλλά «το ΚΤΕΛ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κόστος της έκπτωσης σε μια τόσο ευρεία κατηγορία επιβατών». Διευκρίνισε, επίσης, ότι «οι εκπτώσεις καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις», αναδεικνύοντας την ευθύνη της κυβέρνησης, που παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και με Ερωτήσεις στη Βουλή, δεν επιλύει το πρόβλημα.

Ωστόσο, την Παρασκευή 22/2, έπειτα από τη δημοσίευση στον «Ριζοσπάστη» και τα τοπικά μέσα της Αργολίδας, το ΚΤΕΛ αναγκάστηκε να επιστρέψει στον φαντάρο το ποσό της έκπτωσης.

Οι φαντάροι έχουν δικαιώματα, τα οποία δεν σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων.

Με όπλο τη διεκδίκηση στην αναφορά, οι φαντάροι μπορούν να πετύχουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ