Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ολοι στα συλλαλητήρια για τα χαράτσια και τους φόρους

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ προς τους ξωμάχους της υπαίθρου

Κάλεσμα συμμετοχής στα σημερινά συλλαλητήρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, τα χαράτσια και τους φόρους, απευθύνει και η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ σημειώνει:

«Η αντιαγροτική επίθεση οξύνεται, οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αφού με την απόφαση για τήρηση λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα φορολογηθούν άγρια, ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Για φέτος η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται στο 6%. Η φορολόγηση της γης πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε όλους τους αγρότες.

Αυτό αυξάνει το κόστος παραγωγής για τους μικρούς και φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, που θα είναι δυσβάσταχτο έως αδύνατο να το αντέξουν. Θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον έξοδα λογιστικής παρακολούθησης και υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, εκκαθαριστικών, μισθοδοσίας για την εποχιακή εργασία στην καλλιέργειά τους, «τέλος επιτηδεύματος» (για το 2012 ήταν 500 ευρώ το χρόνο και τώρα προγραμματίζουν την αύξησή του), «περαιώσεις» εισοδήματος, φορολογικούς ελέγχους κλπ.

Καταργείται το αφορολόγητο ακόμα και των 5.000 ευρώ που ισχύει για το 2012 και θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με 13% στο καθαρό εισόδημα, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι, που σημαίνει μια συντριπτική επιβάρυνση ακόμα μεγαλύτερη, γιατί οι αγρότες με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούν αντικειμενικά να εμφανίσουν, άρα να καταχωρίσουν και να αφαιρέσουν από τα έσοδά τους μια σειρά έξοδα (συλλογή κ.ά.).

Με την επιδίωξη της κυβέρνησης να φορολογήσει και τα χωράφια είτε είναι στην αρχή στους «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», δηλαδή σ' όσους συμπληρώνουν το αγροτικό τους εισόδημα και τους συνταξιούχους φτωχούς αγρότες, είτε τα φορολογήσει σε όλους, θα εξαναγκάσει τους χιλιάδες μικροκληρούχους, να μεταβιβάσουν τη μικρή γη που κατέχουν για να συγκεντρωθεί σε λίγους επιχειρηματίες.

Στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογήσουν την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης, επικαλούνται τις υπερτιμολογήσεις που γίνονται για την πλασματική επιστροφή ΦΠΑ και για την αύξηση της τελικής τιμής στον καταναλωτή. Δε δέχονται όμως την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων μιας και είναι είδη εντελώς πρώτης ανάγκης για το λαό μας, όπως και την κατάργηση του ΦΠΑ στα εφόδια και μηχανήματα έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα κίνητρο για υπερτιμολογήσεις, να μην υπάρχει επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες (αφού δεν θα πληρώνουν) και να μειωθούν οι τιμές των διατροφικών προϊόντων στην κατανάλωση.

Οπως δε δέχονται την ύπαρξη αφορολόγητου σε όλα τα λαϊκά στρώματα που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, δηλ. 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και φορολόγηση των κερδών των ανώνυμων εταιριών με 45%.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ "ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ