Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε λεωφορεία και τρόλεϊ για συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας

Να συμμετάσχουν στη σημερινή στάση εργασίας του Ιδιωτικού Τομέα (12 το μεσημέρι έως 3 μ.μ.) καλούν τους εργαζόμενους στα μπλε λεωφορεία και στα τρόλεϊ οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες «επιμένουν στη διασπαστική λογική τους διατηρώντας το διαχωρισμό σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ της αστικής συγκοινωνίας γνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι ενιαία όπως και η αντεργατική επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Στα πλαίσια αυτά, οι εργαζόμενοι οφείλουν, αφού δεν έγιναν Διοικητικά Συμβούλια ούτε Γενικές Συνελεύσεις, να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να διαμαρτυρηθούν, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».

Στα μέσα σταθερής τροχιάς έχει αποφασιστεί σήμερα να γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. (ισχύει για μετρό και ηλεκτρικό) και αύριο 24ωρη απεργία (μετρό, ηλεκτρικό και τραμ). Αίτημα αιχμής για τον κλάδο είναι η μη εφαρμογή του μισθολογίου του Δημοσίου και στις πρώην ΔΕΚΟ που θα επιφέρει περαιτέρω μειώσεις.

Επίσης, σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, απαιτώντας άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που τεμαχίζει τον ΟΣΕ για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ιδιωτικοποίησής του και να μην υπαχθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Ακόμα, απαιτεί να μην εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που μειώνει πιο πολύ τους μισθούς, να υπογραφεί νέα ΣΣΕ και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ