Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Στο έλεος της «ανάπτυξης»

Την αντίθεσή τους στα σχέδια τσιμεντοποίησης της παραλίας του Σαρωνικού διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων μαζικών φορέων, έξω από τα γραφεία των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων». Η χτεσινή κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού αποτελεί, όπως τόνιζαν οι διαδηλωτές, την αφετηρία ενός μεγάλου αγώνα για τη διάσωση της παραλίας, την απόδοσή της στους δήμους και τη διαμόρφωσή της σε χώρο πρασίνου και ήπιας αναψυχής.

Σημειώνεται ότι τα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» - στα οποία έχει μεταβιβαστεί το σύνολο των εκτάσεων και εγκαταστάσεων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την εκποίηση στους ιδιώτες της ακτής του Σαρωνικού, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, συνεδριακών κέντρων κτλ. Οπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, τα παραπάνω σχέδια διευκολύνονται από την προωθούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, με την οποία αποχαρακτηρίζονται τα παραλιακά δάση, πάρκα και άλση και παρακάμπτεται ο δικαστικός έλεγχος του ΣτΕ.

Μιλώντας στο «Ρ» ο δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης επισήμανε ότι τα σχέδια «ανάπτυξης» για την παραλία του Σαρωνικού, θα έχουν ως αποτέλεσμα την υφαρπαγή αυτού του χώρου από τους κατοίκους ολόκληρης της Αττικής, αποκόπτοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στους πολίτες, που είχαν μάθει να ζουν με τη θάλασσα. Ουσιαστικά, συνέχισε, εκποίηση της παραλίας του Σαρωνικού θα σημάνει την εμπορευματοποίησή της και τελικά τη μετατροπή της σε μπετόν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ