Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΗΕΑ
Απαράδεκτες συμπεριφορές υπουργών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την προκλητική και απαξιωτική στάση του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου απέναντι σε δημοσιογράφους επειδή του υπέβαλαν ερωτήσεις. Επίσης αποδοκιμάζει την προσβλητική στάση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη απέναντι σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επειδή άσκησαν κριτική στο έργο του υπουργείου.

«Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, πρόσβαλε τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη και επετέθη την επόμενη, κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή, εναντίον ορισμένων δημοσιογράφων που του υπέβαλαν ερωτήσεις για το τραγικό συμβάν...».

Αναφερόμενο στον Κ. Λαλιώτη, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει: «Ο κ. Λαλιώτης επιχείρησε να πλήξει τον Τύπο, αναρτώντας σε αυτοσχέδιο περίπτερο, στην Πλατεία Συντάγματος, επικριτικά περσινά δημοσιεύματα για τις ατέλειες του Μετρό, με σκοπό να εκθέσει τις εφημερίδες και τους δημοσιογράφους για την κριτική που άσκησαν στο έργο του».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα αυτά συμπεριφοράς κυβερνητικών παραγόντων, τα οποία πλήττουν την ελευθερία της έκφρασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ