Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία εντός διμήνου αποφάσισε η γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Α. Αμπελοκήπων την περασμένη Δευτέρα. Ταυτόχρονα, καλεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλα συναρμόδια υπουργεία να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν πράσινο οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι των Αμπελοκήπων, το κτήμα ΘΩΝ, το ΚΑΠΑΨ - ΔΕΗ. Ιδιαίτερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση η ανάγκη να προβεί το ΥΠΕΧΩΔΕ στην αλλαγή των ρυμοτομικών σχεδίων της περιοχής.

Ταυτόχρονα, απαιτεί από το Δήμο της Αθήνας, να επισπεύσει τις διαδικασίες για την τροποποίηση των σχεδίων πόλεως και παράλληλα εγκαταλείποντας τη συμβιβαστική του τακτική, να αναλάβει άμεσα δυναμικές πρωτοβουλίες προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος, καταγγέλλει την εταιρία του Μπ. Βωβού, που προκλητικότητα είχε κρεμάσει γιγαντοαφίσες με τις οποίες σπίλωνε και κατασυκοφαντούσε το Σύλλογο.

  • Συστάθηκε ο νέος Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων. Η ιδρυτική του συνέλευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία ΕΠΟΝ των Αμπελοκήπων στο παραδοσιακό καφενείο «Το Γειτονάκι». Πρωταρχικός στόχος του νέου συλλόγου, είναι η διάσωση του κτήματος Θων και στη συνέχεια η επίλυση των όλο και διογκούμενων προβλημάτων που υποβαθμίζουν την περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ