Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις στην απεργία των τουριστικών λεωφορείων

Ενας οδηγός τουριστικού λεωφορείου και ο ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθησαν από την Τροχαία χτες το πρωί και προσήχθησαν στον εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Συγγρού και Αθαν. Διάκου συνελήφθησαν ο οδηγός ΓιώργοςΠαυλίδης, 40 χρόνων και ο ΠαναγιώτηςΚατσιμπάρδης 61 χρόνων, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων, «διότι - όπως αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής - ο μεν πρώτος, ως οδηγός του υπ' αριθμ. ΥΒΥ-7327 Δ.Χ.Τ.Λ., περί ώρα 08.55' ακινητοποίησε αυτό στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Συγγρού, προκαλώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρά τις υποδείξεις των τροχονόμων δεν το απομάκρυνε, ο δε δεύτερος προκάλεσε στον πρώτο την απόφαση να ακινητοποιήσει το όχημα».

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των δύο συλληφθέντων για «παρακώλυση συγκοινωνιών από κοινού» και επιπλέον κατά του Π. Κατσιμπάρδη για «διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων» (οι πράξεις τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος). Ακολούθως, αυτοί παραπέμφθηκαν σε δίκη και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο κατηγορούμενος συνδικαλιστής κάλεσε με δηλώσεις του σε αγώνα για την προάσπιση του δικαιώματος της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ