Κυριακή 18 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μην ξεχνάς

Προκήρυξη της ΚΟΘ του ΚΚΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ.

Τα παραπάνω τονίζει σε προκήρυξή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με την οποία καλεί το λαό της περιοχής να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΑντιΝΑΤΟικό Βαλκανικό Κέντρο και ιδιαίτερα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο. Και συνεχίζει:

ΘΥΜΗΣΟΥ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ

Το Εθνεγερτικό πνεύμα του 1821 απαιτεί ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην Ιερή Συμμαχία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, όπως τότε στην Ιερή Συμμαχία του Μέτερνιχ.

Το 1999 οι ΕυρωΝΑΤΟικοί δολοφόνοι σκορπούν το θάνατο στη Γιουγκοσλαβία. 78 ημέρες βομβαρδισμών, αλλά και 78 ημέρες ηρωικής αντίστασης και αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο λαός βρίσκεται ασταμάτητα στο πόδι, ενάντια στους ΝΑΤΟικούς, κλιμακώνοντας την αντίστασή του.

Δυο χρόνια μετά, το 2001, ο πόλεμος συνεχίζεται, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Οι απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ, η επέκταση των δολοφονικών επιθέσεων στη Νότια Σερβία, οι κινήσεις απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου, του Μαυροβουνίου και της Βοϊβοντίνας φανερώνουν ότι πάμε για ένα τρίτο αιματηρό γύρο.

Την ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση φέρνει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που στήριξαν με κάθε μέσο τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Για τους εργαζόμενους, για τους λαούς, που θέλουν την ειρήνη και τη φιλία, ένας δρόμος υπάρχει: Ο Μαζικός Αντιιμπεριαλιστικός Αγώνας.

  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ