Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάρτη 2001 - αριθ. φύλλου: 7925


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΣΙΤΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
Δυναμώνουν οι ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ στα Βαλκάνια

«Είμαστε ικανοί να ανάψουμε φωτιά παντού...», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους φερόμενους ως διοικητές του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού» των Αλβανών τρομοκρατών που δρουν στην ΠΓΔΜ.

Πραγματικά, οι εστίες των μαχών πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Σφοδρές συγκρούσεις είχαμε χτες στο Τέτοβο, καθώς επίσης και στο Κίτσεβο και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του όρους Σαρ Πλάνινα. Στο Τέτοβο χτυπήθηκε και Γερμανική βάση ανεφοδιασμού της «ΚΦΟΡ».

Τα γεγονότα από μόνα τους υποδεικνύουν και τους ενόχους που δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που συνεχίζουν προκλητικά να ακολουθούν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Γι' αυτό και το ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «υποστηρίζει ότι τη φύλαξη των συνόρων της Γιουγκοσλαβίας με την ΠΓΔΜ πρέπει να την αναλάβει ο γιουγκοσλαβικός στρατός».

Η ελληνική κυβέρνηση ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες λειτουργεί σαν μεσίτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επιβάλλεται να δεσμευτεί πως δε θα στείλει ελληνικό στρατό στην ΠΓΔΜ. Χρέος έχουν και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν σε τέτοιο ενδεχόμενο.


ΣΕΛ.  10   -   11

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Απόλυτος εκφυλισμός

Για την περίφημη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ο λόγος. Που έσπευσε να διαλύσει, ουσιαστικά, το συνέδριο πριν καν αρχίσει. Η εικόνα στην αίθουσα χτες το απόγευμα θα μείνει να θυμίζει μια από τις πλέον μαύρες στιγμές στην ιστορία της. Μόνοι τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ να περιμένουν στις 4 την επανέναρξη των εργασιών. Μάταια. Αναβλήθηκε η έναρξη για τις 6. Πάλι μάταια. Τελικά, κατά τις 6.30, μαζεύτηκαν καμιά σαρανταριά από τους κοντά τριακόσιους που υπολογίζουν πως ελέγχουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και παρίσταναν τους παραβρισκόμενους. Κι ύστερα θα διαμαρτύρονται, αν αρχίσουν να σηκώνονται τίποτα βρεγμένες σανίδες...ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ
Τελευταίο μεροκάματο στα 22 του

Ενα παλικάρι που δεν πρόλαβε καν να ζήσει, ένας οικοδόμος, πρόσθεσε, χτες, το όνομά του στη λίστα των νεκρών εργατών. Είναι ο 22χρονος Αιγύπτιος Μοχάμετ Αλίοβα, που έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, ενώ δούλευε σε οικοδομή στο κέντρο της Αθήνας


ΣΕΛ.  18
ΕΥΣΗΜΑ ΜΠΕΡΝΣ
Αμερικάνικη αναμόρφωση υποτελών

Εύσημα στην κυβέρνηση για τον «τρομονόμο» και τιμητικά διπλώματα σε αστυνομικούς, που εκπαιδεύονται σε... αντιτρομοκρατικά προγράμματα του FBI, απένειμε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας, Νίκολας Μπερνς, για να εκφράσει τη μεγάλη ικανοποίηση της κυβέρνησής του για την αποδοχή της... τεράστιας βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ για την αμερικάνικη «αναμόρφωση» των υποτελών!


ΣΕΛ.  3
ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ελλάς Ελλήνων Εκσυγχρονιστών!

Φαίνεται ότι «εκσυγχρονισμός» και «ανανέωση» στο ΠΑΣΟΚ είναι να συζητούν είτε τηλεπαθητικώς (αφού μετά την ομιλία του προέδρου τους άδειασε η αίθουσα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι ομιλητές να ομιλούν σε ακροατήριο - φάντασμα), είτε συνηθίζουν να συνομιλούν μόνο σε... δείπνα. Η εικόνα αυτή της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είναι η άλλη όψη των έντονων αντεγκλήσεων, αλλά και της θέλησης να «βαδίσουν όλοι μαζί» παρά το ότι δε θέλει να βλέπει ο ένας τον άλλον...


ΣΕΛ.  6  -  7


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org