Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ

Η ΓΡΑΜΜΗ: «Της τελευταίας ώρας δουλειές, χωρίς σχέδιο και πειθαρχίες (...) χωρίς πρόγραμμα και ό,τι τύχει (...) όλα μοιάζουν να κρέμονται σε μια κλωστή (...) έστω την ύστατη ώρα οφείλουν άπαντες ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό. Αλλιώς, ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα» (στο ΒΗΜΑ).

Η ΣΚΥΤΑΛΗ: «Η χώρα κρέμεται πάλι από μια κλωστή (...) το πολιτικό σύστημα επιμένει στην αυτοκτονία (...) η Ελλάδα θα μπει σε μια μεγάλη και επικίνδυνη περιπέτεια χωρίς επιστροφή (...) Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να βρει το κουράγιο να οδηγήσει την χώρα μακριά από τον γκρεμό» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΓΝΩΣΗ: «Είναι προφανές ότι οι (...) ψηφοφορίες είναι ενδεχόμενο να κριθούν με οριακές πλειοψηφίες. Αλλά ακόμα προφανέστερο είναι ότι με τέτοιες αδύναμες πλειοψηφίες θα πρέπει να προωθηθεί και το μελλοντικό και κρίσιμο για τον τόπο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ)

ΤΑ ΣΤΡΕΒΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Αυξημένη εισφορά στις συντάξεις (...) αυστηρά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα και αύξηση κατά μία διετία των ορίων ηλικίας προβλέπει το τελικό πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό. Είναι χαρακτηριστικό πως η εισφορά στις συντάξεις αναμένεται να φτάσει το 25%, ενώ αυστηρά θα είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα όπου ένας στους δύο δικαιούχους θα βγει χαμένος» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης και κατάργησης του 35ώρου άφησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό. Με τη φράση «γιατί όχι, δεν υπάρχουν ταμπού» (...) απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Ερό απείλησε εμμέσως να υποστείλει μια από τις «σημαίες» των Σοσιαλιστών (...) στην προεκλογική περίοδο της Ανοιξης, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ είχαν δεσμευτεί ότι θα διατηρήσουν σε ισχύ τον νόμο που είχε ψηφίσει το 1997 η Μαρτίν Ομπρί» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: «Ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο (...) στις 17 χώρες του κοινού νομίσματος στο 11,6%, από 11,5% τον Αύγουστο. Οι άνεργοι έφτασαν τα 18,5 εκατομμύρια (...) το σύνολο των ανέργων είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στις 17 χώρες από το 1995» (γενικής λήψης είδηση με στοιχεία από το ΑΠΕ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ