Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Τέρας» μορφώσεως...

«Πριν ακριβώς 40 χρόνια, το φθινόπωρο του 1972, οι φοιτητές όλων των σχολών του Πολυτεχνείου και άλλων ΑΕΙ ζητούσαν εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους, τις οποίες παρεμπόδιζε με κάθε μέσο η χούντα. Σήμερα οι κομματικές παρατάξεις φοιτητών με τη συμπαράσταση μελών ΔΕΠ, παράνομα και με τη βία διαλύουν συνεδριάσεις πανεπιστημιακών οργάνων και παρεμποδίζουν τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης στα ΑΕΙ».

Ο παραπάνω παραλληλισμός διατυπώνεται από ορισμένους πανεπιστημιακούς σε κείμενο υπογραφών, που υπερασπίζεται τις ...διαδικασίες για τα Συμβούλια Διοίκησης που προβλέπει ο νόμος - πλαίσιο. Θυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα γίνονται προσπάθειες διεξαγωγής «εκλογών» για Συμβούλια Διοίκησης.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, με δεκάδες αποφάσεις Συλλόγων, και πανεπιστημιακοί με δικές τους αποφάσεις Συλλόγων τάσσονται ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και τα Συμβούλια. Αυτές τις πλειοψηφίες, όμως, δεν τις υπολογίζουν οι «δημοκράτες» πανεπιστημιακοί, που υπογράφουν το σχετικό κείμενο. Μάλιστα, έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους με το νόμο - πλαίσιο, «δεν υπάρχουν δημοκρατικά επιχειρήματα για αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό που γεννιέται σήμερα είναι ένα τέρας που θα καταβροχθίσει και το πανεπιστήμιο και ολόκληρη την κοινωνία»!!!

Το «τέρας» που ορατά φαίνεται ότι θα καταβροχθίσει ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ο νόμος - πλαίσιο, που μετατρέπει τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις, τους φοιτητές σε πελάτες και τους πανεπιστημιακούς σε εμπόρους γνώσεων και «δεξιοτήτων». Οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν το κείμενο, απλώς υπερασπίζονται το νόμο και τις συνέπειες που θα έχει προσφέροντας καλές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να αλώσουν τις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ