Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Πανηγυρικό κλίμα στη γραμμή της εκκίνησης

Γλέντι έστησαν χτες στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην Κολωνού, για το πρώτο τυπικά «κλείσιμο»

Ξεκίνησε χτες και τυπικά η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2012. Οπως σημείωνε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ανακοίνωση για την Οικονομική Εξόρμηση, «το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στην εργατική τάξη από την οποία προέρχεται και με συνέπεια και αυτοθυσία υπηρετεί περισσότερο από 90 χρόνια τα συμφέροντά της. Καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον, να ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή του αγώνα, η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η πάλη για τη λαϊκή νίκη».

Χτες βράδυ, εργαζόμενοι κομμουνιστές από τους χώρους της βιομηχανίας, της οικοδομής, των υπηρεσιών, των μεταφορών έφτιαξαν πανηγυρικό κλίμα στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στην Κολωνού, στο πρώτο «κλείσιμο» της δίμηνης Εξόρμησης. Σε έναν από τους ορόφους του κτιρίου στήθηκε γλέντι με τραγούδια, σπιτικούς μεζέδες, κρασί και ρακί, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Σε κάθε γραφείο υπήρχε συνωστισμός γύρω από τον υπεύθυνο για τα οικονομικά, ο οποίος συγκέντρωνε τα πρώτα χρήματα που πρόσφεραν από το υστέρημά τους χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, εργάτες και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ να ενισχύσουν και οικονομικά το Κόμμα τους. Ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα να πιαστεί και φέτος το πλάνο, παρά τις δυσκολίες που μεγαλώνουν για τη λαϊκή οικογένεια, το βασικό αιμοδότη του ΚΚΕ, ήταν διάχυτα.

Από το χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
Από το χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
Ανάλογο ήταν το κλίμα και στις άλλες Οργανώσεις του Κόμματος, σε όλη τη χώρα. Για το κλείσιμο της πρώτης μέρας μίλησε στον «Ρ» ο Δημήτρης Εμφιετζής, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη: «Η καλή προετοιμασία που έκαναν οι Οργανώσεις, η καλή συζήτηση στις συσκέψεις με οπαδούς και φίλους του Κόμματος, το πείσμα των κομματικών μελών, των οπαδών και των φίλων, φαίνεται να καρποφορούν.

Τα μηνύματα από χτες και σήμερα είναι πάρα πολύ θετικά. Η μία μετά την άλλη οι ΚΟΒ και οι ΟΒ καλύπτουν το στόχο για κάλυψη του 25% των πλάνων τους την πρώτη μέρα. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν το ΚΚΕ στριμωγμένο στη γωνία, να μην μπορεί να παίξει το ρόλο του, να μην μπορεί σ' αυτές τις συνθήκες, που το κύριο ζητούμενο είναι η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, την αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ