Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ με αιχμή τη λογοκρισία

Συγκέντρωση των εργαζομένων χτες. Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στο προαύλιο του ραδιομέγαρου

Eurokinissi

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στο προαύλιο του ραδιομέγαρου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο χώρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοί της - οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις - αντιδρώντας στα συνεχόμενα κρούσματα λογοκρισίας αλλά και στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο «κόψιμο» της εκπομπής «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ με τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, αλλά και στα μέτρα σε βάρος δημοσιογράφου της ΕΤ-3, επειδή σχολίασε τα μέτρα ασφάλειας τη μέρα της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Καταγγέλλουν ακόμα την προωθούμενη εκχώρηση κτιρίων της ΕΡΤ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητούν να σταματήσει το καθεστώς των εξωτερικών παραγωγών και να βρεθεί άμεσα λύση για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους δύο μήνες.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση εκπρόσωποι κομμάτων, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων. Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης σημείωσε ότι σε καμιά περίπτωση αυτή η ιστορία δεν πρέπει να προσωποποιηθεί και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ θα πάρει πίσω αυτή την άδικη απόφαση. Τη θεωρούμε λάθος και για να μην πάει το μυαλό μας και παραπέρα, ότι τα πράγματα πια μπαίνουν σε άλλη διαδικασία σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας».

Μεταφέροντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, είπε για την ΕΡΤ ότι «όσο υπάρχει αυτό το σύστημα, είναι και θα είναι ένας κρατικός μηχανισμός προπαγάνδας». Κάλεσε ακόμα σε αγώνες για το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην ολόπλευρη ενημέρωση, για την προβολή των θέσεων όλων των κομμάτων, των δράσεων του εργατικού κινήματος.

«Δεν είναι πρωτοφανές ούτε το κρούσμα λογοκρισίας, ούτε η αντίληψη ότι εδώ δουλεύουν δημόσιοι υπάλληλοι», είπε στο δικό της χαιρετισμό η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ