Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11396

ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο Απόλλωνα, στη Ριζούπολη.


ΣΕΛ.  3
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Σήμερα η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση μνημονίων - δανειακών συμβάσεων

ΣΕΛ.  6   -   7

ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης

  • ΚΚΕ: Ο πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους
  • Από σήμερα συναγερμός για την οργάνωση της απεργίας. Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός τη μέρα κατάθεσης των μέτρων

Η συγκυβέρνηση κλιμακώνει τις απειλές για να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Χτες, ο πρωθυπουργός δήλωσε εκβιαστικά, τρομοκρατώντας το λαό: «Το πρόβλημα δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος». Στο εκβιαστικό - τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Ταυτόχρονα, σήμερα κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ενώ τα εργασιακά, που βυθίζουν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, θα κατατεθούν στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Από σήμερα να σημάνει συναγερμός για την οργάνωση της απεργίας. Απάντηση με πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό.


ΣΕΛ.  9,    11

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρεμβάσεις για πετρέλαιο στα σχολεία και Υγεία

Ιδιαίτερα πολύμορφη είναι η δράση που αναπτύσσουν οι Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια. Στην επικαιρότητα, για παράδειγμα, βρίσκονται τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας και η εξασφάλιση πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία.


ΣΕΛ.  18

Συναγερμός - ξεσηκωμός

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί, εκβιάζει με το δίλημμα «αντιλαϊκά μέτρα ή χάος» και επισπεύδει την εφαρμογή τους. Ηδη, στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις που ψηφίζεται σήμερα περνά μια σειρά τέτοια μέτρα, ενώ επίσης σήμερα καταθέτει τον προϋπολογισμό, με τον οποίο θα περάσει η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ. Τη Δευτέρα επίσης θα κατατεθούν στη Βουλή τα εργασιακά. Να σημάνει συναγερμός. Ολοι στο πόδι για να οργανωθεί η απεργία κατά την κατάθεση και συζήτηση των νέων μέτρων στη Βουλή. Δράση παντού, στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις γειτονιές. Να μπουν μπροστά τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές για να «νεκρώσουν» οι τόποι δουλειάς, να «βουλιάξουν» οι δρόμοι και οι πλατείες. Η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να γίνουν η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, για οργάνωση της οικονομίας σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους.



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΒΟΛΟΣ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αρνούνται ακόμα και τη συζήτηση

ΣΕΛ.  13
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Σήμερα η κινητοποίηση

ΣΕΛ.  13
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αγωνιστικό διήμερο της ΠΑΣΥ 4 - 5 Νοέμβρη

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργανώνει την αγωνιστική αλληλεγγύη

Πρωτοπόρα δράση για την οργάνωση της ταξικής και με αγωνιστικό χαρακτήρα αλληλεγγύης αναπτύσσει, εδώ και καιρό, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Αντιμετωπίζει την αλληλεγγύη ως μαχητική έκφραση στήριξης στους ανέργους και στις οικογένειές τους, στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, στα παιδιά τους.


ΣΕΛ.  32
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για την οργάνωση απεργίας

ΣΕΛ.  11
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Καμία συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΣΕΛ.  16
ΕΟΠΥΥ
Ατέλειωτη η λίστα των περικοπών

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Εκποίηση από την πίσω πόρτα

ΣΕΛ.  8
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Αποπροσανατολισμός με μοιρασμένους ρόλους

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ