Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λύσσαξαν γιατί δε θέλουν αγώνες ...

Τα επιχειρήματα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων είναι στην ημερήσια διάταξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΠΑΣΚΕ) στην Ομοσπονδία των Εργαζομένων σε επισιτισμό - τουρισμό γιατί, αφ' ενός, θέλει να καλύψει με αυτό τον τρόπο τα σημεία και τέρατα που έχει πράξει σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα επιχειρεί να πείθει τους εργαζόμενους για την «αναγκαιότητα» των υποχωρήσεων, για να «γλιτώσουν κάτι».

Αυτό έκανε και την Τετάρτη, προοχτές, ο Π. Προύτζος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, στη συνέλευση των εργαζομένων στο «Λίδρα Μάριοτ», στην προσπάθειά του να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις μειώσεις μισθών. Γι' αυτό το λόγο έπιασε στο στόμα του, τους εργαζόμενους στο Καζίνο της Πάρνηθας που την προηγούμενη άνοιξη έκαναν 32 μέρες απεργία για το ζήτημα της υπογραφής της σύμβασης, κόντρα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δραματικές μειώσεις στους μισθούς.

Το γιατί ενοχλείται από τέτοιους αγώνες, το απέδειξε όταν συνέχισε το «ρεσιτάλ» λάσπης αναφερόμενος στους εργαζόμενους του «ΝΟΒΟΤΕΛ» που μετά από 24 μέρες απεργιακού αγώνα μπλόκαραν τη μείωση των μισθών σε ποσοστό 15% που υπέγραψαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην Ομοσπονδία του κλάδου μαζί με τους εργοδότες. Τι τον πειράζει τον ΠΑΣΚίτη όπως και τους ομοίους του; Τον πειράζουν ότι αγώνες σαν κι αυτοί που συκοφάντησε είναι αγώνες που δυσκόλεψαν και δυσκολεύουν ακόμα την εργοδοσία συνολικά στο να περνάει με ευκολία τις απαιτήσεις της. Γι' αυτό έχει αναστατωθεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και χτες έσπευσε στη γενική συνέλευση για να βοηθήσει την εργοδοσία να επιβάλλει τις απαιτήσεις της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ