Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σύσκεψη για την οργάνωση μέσα και έξω από κάθε καράβι

Από τη χτεσινή σύσκεψη
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Να ριχτούν στη μάχη χωρίς καθυστέρηση μέσα και έξω από τα καράβια για την καλή προετοιμασία γενικής απεργίας, ώστε να δώσει το έναυσμα για συνέχιση και ένταση της πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης, ΕE, αποφάσισαν ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, σπουδαστές από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, που συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη που διοργανώθηκε χτες το πρωί από τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Θ. Ευαγγελάκης, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε «στους πυρήνες και επιτροπές αγώνα που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε καράβια» που με δυναμικές παρεμβάσεις και σε συσπείρωση με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ανάγκασαν τους εφοπλιστές την περίοδο του καλοκαιριού να καταβάλουν πάνω από 2.000.000 ευρώ για δεδουλευμένα. «Αυτή η οργανωμένη δράση - τόνισε - είναι ασπίδα απέναντι στην εργοδοσία και απάντηση στις δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που λένε στους ναυτεργάτες "μη μιλάς, μη ζητάς, πάλι καλά που δουλεύεις"».

Στη διάρκεια της σύσκεψης μίλησαν οι πρόεδροι των σωματείων και κατατέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο ακριβά πληρώνουν και οι ναυτεργάτες τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που δίνει αέρα στα πανιά της επιθετικότητας των εφοπλιστών με τραγικές συνέπειες και για τους νησιώτες. Λόγω της λήξης της τουριστικής περιόδου ήδη οι εφοπλιστές έχουν δέσει 5 ακτοπλοϊκά πλοία και έπεται συνέχεια, πετώντας τους ναυτεργάτες μαζικά στην ανεργία και αφήνοντας τους νησιώτες χωρίς καράβια.

Το όργιο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας σε βάρος χιλιάδων ναυτεργατών και τους μισθούς των 500 ευρώ ακόμα και σε πλοιάρχους στα σκάφη αναψυχής ανέφερε ο Γ. Παρίσης, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών Σκαφών Αναψυχής.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου, κλείνοντας τη συζήτηση, επισήμανε: «Το μήνυμα που βγαίνει είναι ξεκάθαρο. Οργάνωση δυνάμεων και ανάπτυξη αγώνων ενάντια σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της. Η ζωή απέδειξε ότι τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. 'Η με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό ή με το λαό».

Στη σύσκεψη χαιρέτισαν ο Χουσεΐν Καράμσα, μέλος της διοίκησης της Γενικής Ενωσης Εργατών Παλαιστίνης και ο Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά και πρόεδρος του ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ