Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οργανώνονται για αποφασιστικές αναμετρήσεις

Μαζική σύσκεψη χτες στη ΠΕΜΕΝ

Η ακόμα πιο αποφασιστική οργάνωση των ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια με τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, η αποφασιστική τους συμμετοχή στις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στον τόπο κατοικίας τους, η αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η κλιμάκωση της πάλης με πολύμορφες κινητοποιήσεις, είναι ορισμένοι από τους στόχους που τέθηκαν χτες στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην κατάμεστη από εργάτες της θάλασσας εν ενεργεία και συνταξιούχους, αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, την οποία διοργάνωσαν οι ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Οπως αναδείχθηκε και εισηγητικά, ήδη η ανεργία ακόμα και με αυτά τα αναξιόπιστα στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας το Γενάρη κατέγραψε τον αριθμό ρεκόρ των 3.689 εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΓΕΝΕ βεβαιώνουν ότι οι πραγματικοί άνεργοι είναι τριπλάσιοι. Από αυτούς το επίδομα ανεργίας ύψους... 294 ευρώ το πήραν οι 1.043! Στα καράβια της ακτοπλοΐας δεν υπάρχει εταιρεία που να εφαρμόζει την Συλλογική Σύμβαση και οι ναυτεργάτες αυτή την περίοδο βρίσκονται απλήρωτοι επί μήνες. Η εφαρμογή της άρσης του καμποτάζ και στην ακτοπλοΐα σημαίνει το διωγμό καταρχήν 4.000 ναυτεργατών από τις γενικές υπηρεσίες. Χώρια η νέα σφαγή των κύριων και επικουρικών συντάξεων που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Και βέβαια, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ είναι ενταγμένη στην υπηρεσία των εφοπλιστών και της κυβέρνησής τους.

«Να βάλουμε στόχο για οργάνωση μέσα και έξω από τα καράβια, για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και ισχυρά σωματεία που θα έχουν στόχο ότι τα πλοία χωρίς ναυτεργάτες δεν πάνε, αλλά χωρίς εφοπλιστές πάνε, για εξουσία στο λαό» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου και συμπλήρωσε ότι «ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται κοιτώντας τον, αλλά ανατρέπεται όταν η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι αμφισβητήσουν την εξουσία του. Και ακόμα και γι' αυτά τα άμεσα ανακουφιστικά αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, αυτός ο στόχος είναι καθοριστικός για τα ικανοποιήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ