Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις γιατροί και εργαζόμενοι

Το μπλοκ των Υγειονομικών του ΠΑΜΕ στη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Το μπλοκ των Υγειονομικών του ΠΑΜΕ στη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Με τη χτεσινή πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ισοπεδώνουν τις παροχές προς τους ασθενείς και εξουθενώνουν το προσωπικό.

Στην Αθήνα οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή. Στη συνέχεια, πήγαν στα Προπύλαια και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έκαναν, μέσω της οδού Σταδίου, πορεία στη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, οι υγειονομικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Ικτίνου και, με ενδιάμεσο σταθμό το Αγαλμα Βενιζέλου, κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

ΕΙΝΑΠ: Κλιμάκωση της δράσης

«Η κλιμάκωση της δράσης μας είναι η μόνη απάντηση», επισημαίνει σε απόφασή του - που πάρθηκε κατά πλειοψηφία - το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και τονίζει: «Καμιά νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Ο λαός απορρίπτει τον εκβιασμό. Δεν θα πεθάνουμε για να σωθεί το ευρώ».

Επίσης το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι η επικείμενη αξιολόγηση στην Υγεία - πέρα απ' τις απολύσεις εργαζομένων - θα χρησιμεύσει και ως βασικός μοχλός για να καθοριστεί ποιες μονάδες Υγείας θα συγχωνευτούν.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε γενική απεργία τη μέρα που θα κατατεθεί το πακέτο των βάρβαρων μέτρων, επίσχεση εργασίας απ' τις 17 Σεπτέμβρη και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 6 Οκτώβρη.

Κινητοποιήσεις ανά νοσοκομείο

Η οικονομική θηλιά με την οποία σφίγγει η συγκυβέρνηση τα δημόσια νοσοκομεία καθώς και οι ανατροπές που επιχειρεί μέσω των συγχωνεύσεων προκαλούν απανωτές αντιδράσεις.

Στο Νοσοκομείο της Σάμου συνεχίστηκαν για τρίτη, χτες, μέρα οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα (σ.σ. νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και εφημερίες) που τους οφείλονται για τους μήνες Σεπτέμβρη - Οκτώβρη του 2011 και από το Μάρτη ως τον Αύγουστο του 2012. Στις 20.9.2012 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο ταμείων μαζί με σωματεία, φορείς και ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ θα κάνουν συγκέντρωση έξω απ' το «Αγία Ολγα» - στο οποίο συγχωνεύτηκε το 7ο Θεραπευτήριο - την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Ζητούν την ανάκληση των μετακινήσεων των εργαζομένων απ' το 7ο Θεραπευτήριο στο «Αγία Ολγα», που μόνο αποτέλεσμα έχουν την αποδυνάμωση του Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ.

Στην Πολυκλινική στο Κέντρο της Αθήνας οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω των ελλείψεων αναισθησιολόγων, παθολόγων και ακτινολόγων. Ο νευρολόγος καλύπτει εφημερίες του «Ευαγγελισμού» μετά τη συγχώνευσή της, ενώ στον «Ευαγγελισμό» μεταφέρθηκε και μία ψυχίατρος.

Χτες οι εργαζόμενοι του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης χάλασαν τη φιέστα εγκαινίων των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΑΠΘ και Εντατικής Θεραπείας Παίδων που ανακαινίστηκαν με δωρεά του «Ιδρύματος Σ. Νιάρχος». Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και απαίτησαν να δοθούν τα δεδουλευμένα. Μέσα από Γενική Συνέλευση, την επόμενη Τρίτη, θα αποφασίσουν τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένα νυχτερινά, Σαββατοκύριακα και αργίες από τον Απρίλη.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μέσα από κοινή συνέλευση, οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας και κλείσιμο των ταμείων στα τακτικά ιατρεία ώστε να μην πληρώσει κανένας ασθενής και στη συνέχεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου. Καλούν τους ασθενείς, συλλόγους νεφροπαθών, καρκινοπαθών, τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους σε κοινό αγώνα για να μην επιτρέψουν να γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων του νοσοκομείου, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια, κανένας άνεργος - ανασφάλιστος χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Στο Νοσοκομείο Σερρών οι γιατροί συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργία χτες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας ειδικευμένων και ειδικευόμενων από τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη και καλούν σε γενική απεργία με την κατάθεση των μέτρων από την κυβέρνηση, σε συντονισμό με σωματεία και ομοσπονδίες.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καθώς τους χρωστούν εξαιρέσιμα και νυχτερινά απ' το Δεκέμβρη του 2012 και τα εκτός έδρας ενός χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ