Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία του ΚΚΕ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Την αναγκαιότητα οργανωμένης ενιαίας αγωνιστικής απάντησης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που εκφράζεται με νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, ανέδειξε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής περιοδείας που είχε αντιπροσωπεία του Κόμματος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριο Βενιζέλος».

Η περιοδεία έγινε στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης όπου εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μετακινώντας αποσκευές συνολικού βάρους 15 και πλέον τόνων καθημερινά και αμείβονται με ψίχουλα, την ώρα που το εισιτήριο του μετρό για να πάνε και να έρθουν στη δουλειά είναι 12 ευρώ!

Ο Χρ. Κατσώτης αναφέρθηκε στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν και αφορούν στην αύξηση των ωρών εργασίας, στην κατάργηση του πενθήμερου, στην κατάργηση των συμβάσεων και άλλα. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τη λαίλαπα που θα ερχόταν και κάλεσε τους εργαζόμενους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οργάνωσή τους στους χώρους δουλειάς, μέσα από συσκέψεις, συζητήσεις και γενικές συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας. Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους κλάδους να παλέψουν για την ανατροπή αυτών των μέτρων, για έρθουν σε ρήξη και σύγκρουση με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων τους.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις συζητήσεις κατέγραψαν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εργοδοσίας μιας από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο προσπάθησε να σταματήσει την περιοδεία. Ωστόσο, η στάση των εργαζομένων που δε φοβήθηκαν από την παρέμβασή του τον έκαναν να αποχωρήσει χωρίς να πετύχει το στόχο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ