Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταματούν και οι προμηθευτές

Την παύση στις επί πιστώσει παραδόσεις και την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας σε οχτώ νοσοκομεία απ' τις 17 Σεπτέμβρη 2012 αποφάσισε, λόγω των οφειλών των νοσοκομείων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).

Ο ΠΑΣΥΠΙΕ έχει μέλη του μικρές εταιρείες, οι οποίες εμπορεύονται και διακινούν, ως επί το πλείστον, αναλώσιμο υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κ.λπ). Συνολικά, τα δημόσια νοσοκομεία τους οφείλουν για το 2011 και 2012 περισσότερα από 250 εκ. ευρώ, ενώ η αποπληρωμή των χρεών 2007 - 2009 έγινε με την εκβιαστική υπαγωγή των νοσοκομειακών ομολόγων στο PSI.

Ηδη στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των δραματικών περικοπών, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών. Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας κατάγγειλε στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο τα αποθέματα είναι ελάχιστα και από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να μείνει χωρίς σύριγγες όλων των κατηγοριών, πάνες ακράτειας, δοχεία μολυσματικών, σκούφιες με λάστιχο κ.λπ.

Η παύση των επί πιστώσει παραδόσεων ισχύει για όλα τα νοσοκομεία. Ωστόσο, όμως, ο ΠΑΣΥΠΙΕ σταματά εντελώς, και μέχρι την εξόφληση των «υπέρογκων υπόλοιπων ανεξόφλητων υπολοίπων», την τροφοδοσία στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Ρόδου, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Αγία Ολγα, Αλεξανδρούπολης, Αττικόν και Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ