Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Αυξήσεις - φωτιά και ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στη λαϊκή στέγη

Μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις στην ιστορία δέχεται η λαϊκή στέγη, με ιδιαίτερα βαριές συνέπειες για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, μετά την κυβερνητική απόφαση να επιβάλει αυξήσεις - φωτιά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50%, ενώ δεκάδες είναι οι περιοχές και ζώνες -κύρια στην περιοχή της Αττικής - όπου τα ποσοστά των αυξήσεων είναι αισθητά μεγαλύτερα.

Η άμεσα και ορατή επίπτωση των νέων τιμών, που θα ισχύσουν από την επόμενη Δευτέρα, είναι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αφού πολλοί ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υπερδιπλάσιους και υπερτριπλάσιους φόρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα. Από εκεί και πέρα όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με χιονοστιβάδα συνεπειών, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν ανατιμήσεις στις τιμές των κατοικιών, αυξήσεις στα νοίκια, πιέσεις στον τομέα της επαγγελματικής στέγης κ.ο.κ.

Ο «Ρ» με αναλυτικούς πίνακες και ρεπορτάζ αποκαλύπτει σήμερα το μέγεθος της κυβερνητικής πρόκλησης, αφού πριν από ένα μήνα κορόιδευαν απροσχημάτιστα τον κόσμο, προαναγγέλλοντας φορολογικές ελαφρύνσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων!


ΣΕΛ.  16  -  17

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ