Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με εντολή πρωθυπουργού η απευθείας ανάθεση

Σε σύμβουλο του υπουργού Εξωτερικών ανατέθηκε, απευθείας, η κατασκευή της σελίδας της χώρας στο διαδίκτυο

Με εντολή του πρωθυπουργού προς τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και Τύπου και με απευθείας ανάθεση σε εταιρία συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τον περασμένο Μάη στη διεύθυνση www.greece.gr η αγγλόφωνη ιστοσελίδα της χώρας στο διαδίκτυο.

Το θέμα έφερε χτες στην επικαιρότητα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», προκαλώντας «εκνευρισμό» στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς σημείωνε ότι ένας από αυτούς που είχαν αναλάβει να παρουσιάσουν τις ελληνικές θέσεις παγκοσμίως, μέσω του διαδικτύου, ήταν η Τουρκάλα δημοσιογράφος Νουρ Μπατούρ, ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Χουριέτ» στην Αθήνα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι για το Κυπριακό τις ελληνικές θέσεις στο διαδίκτυο τις παρουσιάζει Αμερικανός καθηγητής, ενώ για κανένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πολιτική της χώρας δεν καταγράφεται η επίσημη θέση, όπως αυτή «εξάγεται» από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το «στήσιμο» της σελίδας συνεργάστηκαν στενά οι περισσότεροι από τους συμβούλους του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου (σ.σ. ο «Ρ» έχει στην κατοχή του σχετική αλληλογραφία μεταξύ των συντελεστών του εγχειρήματος).

Εξασφαλίστηκε η γραπτή εντολή του πρωθυπουργού για την υλοποίηση του εγχειρήματος και εδώ και ένα χρόνο η εταιρία στενού συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών, στην οποία ανατέθηκε απευθείας το έργο, κερδίζει χρήματα, όπως χρήματα κερδίζουν, εκτός από την κα Μπατούρ και ένας ικανός αριθμός συναδέλφων δημοσιογράφων, Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι, όπως λέγεται, αμείβονται με 70.000 δραχμές το κομμάτι.

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος, πάντως, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, ούτε ποιος ακριβώς «πληρώνει το μάρμαρο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ