Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανακοίνωση της Προεδρίας για τη δεύτερη σύσκεψη

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη δεύτερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έλεγε τα εξής:

«ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του, στο Προεδρικό Μέγαρο, σήμερα, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στην οποία πήραν μέρος: ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Παπανδρέου, η πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου κ. Μ. Δαμανάκη και η γενική γραμματεύς της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Α. Παπαρήγα. Στην αρχή της σύσκεψης παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Α. Σαμαράς. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εξεταστεί, και πάλι, η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και ειδικότερα του θέματος των Σκοπίων.

  • Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια διατύπωσαν τις απόψεις τους, κατά σειρά ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Παπανδρέου, η κ. Δαμανάκη και η κ. Παπαρήγα.
  • Επακολούθησε διαλογική συζήτηση σε ήπιο και εποικοδομητικό κλίμα, στην οποία έλαβαν μέρος οι παριστάμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου '91, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δε θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία. Σ' αυτή τη βάση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς της, μετά το πέρας της οποίας θα συγκληθεί νέα σύσκεψη για να συζητηθεί η περαιτέρω πορεία.

  • Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με το γενικότερο προσανατολισμό αντιμετώπισης του προβλήματος της Δημοκρατίας των Σκοπίων».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ