Παρασκευή 2 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι «τραβάει» κι ο πρωθυπουργός...

Εξοργίστηκε (!), λέει, ο κ.Σημίτης, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως προκύπτει από τα απανωτά γεγονότα των ημερών. Εμαθε ο πρωθυπουργός τα προβλήματα και έγινε «έξαλλος».

Τι συγκινητικό!

***

Συγκινητικότερη, πάντως, είναι η προσπάθεια κάποιων «αντικειμενικών» δημοσιογράφων να μας ενημερώσουν σε βάθος και σε πλάτος για τον τόσο ευαίσθητο εσωτερικό κόσμο του κ.Σημίτη. Είναι προφανές ότι περνάει μια τραγωδία ο άνθρωπος. Ακούς εκεί να κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα των σεισμοπλήκτων στη Μεταμόρφωση! Των σεισμοπλήκτων που αυτός, ο κ.Σημίτης προσωπικώς, φρόντισε με τόσους κόπους και βάσανα να τους έχει στοιβάξει, κοντά δυο χρόνια τώρα, μέσα στα κοντέινερς. Ακούς εκεί να έρχεται η ΔΕΗ και να του αμαυρώνει αυτό το... «έργο ζωής»!

***

Αλλά κι αυτό το ΙΚΑ δεν πάει πίσω. Να 'ναι 20 χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, να 'ναι 5 χρόνια πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης, να έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ζει το 70% των συνταξιούχων αυτής της χώρας με λιγότερα από 130 χιλιάρικα το μήνα (!) και κείνοι, του ΙΚΑ και των τραπεζών, να μη δίνουν στο άψε - σβήσε τα λεφτά στους συνταξιούχους, έτσι για να ξεχυθούν οι άνθρωποι να αγοράσουν... και του «πουλιού το γάλα». Με τις (ούτε) 130 χιλιάδες...

Βέβαια, εδώ θα μας επιτρέψουν και οι συνταξιούχοι να τους ψέξουμε λίγο. Διότι μεγάλοι άνθρωποι είναι, αποθέματα υπομονής έχουν, άσε που το ΠΑΣΟΚ τους έκανε και «περήφανα γηρατειά». Ε, γιατί να διαμαρτύρονται και να στεναχωρούν τον πρωθυπουργό; Επειδή κάθισαν λιγάκι παραπάνω στην ουρά; Τι είναι η ουρά μπροστά στην «περηφάνια» και τη «χλιδή» που τους προσφέρει ο κ.Σημίτης; `Η νομίζετε ότι ο κ.Σημίτης, τώρα που έκανε αίτηση να βγει στη σύνταξη ως πρώην καθηγητής, θα παίρνει περισσότερα; Τα ίδια με τους υπόλοιπους συνταξιούχους θα παίρνει. Ισονομία!

***

Εκεί, πάντως, που έχει κάθε δίκιο ο κ.Σημίτης να «φουντώνει» από τα νεύρα του, είναι με κείνα τα «ατυχή» περιστατικά με την Αστυνομία. Τη μια ο Πάσσαρης, την άλλη το 16χρονο Αλβανόπουλο που του ξερίζωσαν τη σπλήνα από το ξύλο, παραπρίν ο 17χρονος στη Θεσσαλονίκη που του ανοίξανε το κεφάλι τα ΜΑΤ... Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ.Σημίτης έχει κάνει τα πάντα για να εμπνεύσει πνεύμα «ασφάλειας» στον πολίτη. Τι να θυμηθούμε; Την υπόθεση της Νιόβης; Την ομηρία του λεωφορείου που το έστειλαν στην Αλβανία και τον 28χρονο στον τάφο; Την άλλη ομηρία, με τους Ιάπωνες τουρίστες που έληξε με την πτώση του δράστη από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας; `Η τα δακρυγόνα επί Κλίντον και την άγρια καταδίωξη των διαδηλωτών από τη Βουλή μέχρι τη Λένορμαν(!)...

***

Σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και κείνος ο Συνήγορος του Πολίτη και του κάνε την καρδιά περιβόλι του πρωθυπουργού. Ακούς εκεί διαφθορά και ταλαιπωρία στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στα νοσοκομεία! Και να σκεφτείτε ότι δεν είχε ιδέα ο κ.Σημίτης για όλα αυτά. Ούτε που του είχαν περάσει από το μυαλό. Κατά έναν περίεργο τρόπο ο κ.πρωθυπουργός συναναστρέφεται αποκλειστικά με πολίτες που όταν πάνε στις εφορίες... καταδιασκεδάζουν. Στα νοσοκομεία, δε, ανοίγει η καρδιά τους. `Η που νόμιζε ότι εκεί στις πολεοδομίες βασιλεύει τάξη.

Λογικό. Αλλωστε πώς αλλιώς θα μπορούσαν να «χάνονται» οι φάκελοι των κτιρίων που καταρρέουν από τους σεισμούς...

***

Εχει κάθε δίκιο ο κ.Σημίτης να είναι «σκασμένος» ο άνθρωπος. Και «οργισμένος». Ευτυχώς, δε, που μέσα στην «ατυχία» του είναι και τυχερός. Γιατί φαντάζεστε την αποπληξία που θα πάθαινε, αν είχε την ατυχία να ακούσει εκείνον τον κύριο που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, λίγο μετά την τραγωδία του «Σαμίνα», και κατακεραύνωσε όσους διαμαρτύρονταν, εκτοξεύοντας την ιστορική - έκτοτε - ρήση: «Αυτή είναι η Ελλάδα. Δεν το ξέρατε»(!);

Αλήθεια, πώς να τον λένε εκείνον που ψέλλισε τότε τούτη τη θρασύτατη «δικαιολογία», για να απεκδυθεί των ευθυνών του; Σημίτη δεν τον λένε;... Αλλά, προς Θεού. Μην του το πει κανείς του πρωθυπουργού. Μην του προσθέτουμε και άλλους πονοκεφάλους του κ.πρωθυπουργού με τόσα που τραβάει. Ας τον αφήσουμε να ηρεμήσει τον άνθρωπο.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ